Ekonomi

Çay fiyatına zam dalgası! İki ayda üçüncü kez zam geldi

Son dönemde pek çok gıda ürününe peş peşe zamlar gelirken, çay fiyatları da bu zam dalgasından nasibini aldı. Türkiye’de çok tüketilen çayın fiyatına son iki ayda üçüncü kez zam gelmesi dikkatlerden kaçmazken vatandaşlar tepkili. Çaya gelen son zamdan sonra yüzde 9.5 artışla çay fiyatları bir kez daha güncellendi. Son 2 ay içinde üçüncü kez zam uygulanan çay fiyatına son dönemde toplam yüzde 61.3 oranında zam yapılmış oldu. Çay fiyatlarının zam üstüne zam görmesine rağmen uzmanlar, yeni zamların da yolda olduğu bilgisini paylaştı.

Çay Fiyatına Toplamda Yüzde 61.3 Zam

En son geçtiğimiz hafta çay fiyatları yüzde 2.5 oranında zamlanmış ve fiyatlar güncellenmişti. Geçtiğimiz gün gelen zam sonrasında çay fiyatı bir kez daha arttı. İki aydan kısa sürede üçüncü kez zam yapılırken, bu süreçte çay fiyatına yapılan toplam zam yüzde 61.3 oranını buldu. Hatırlanacağı üzere Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur) 16 Mayıs tarihinde çaya ortalama yüzde 43.71 zam yaptığını açıklamış ve bu zam vatandaşlar arasında çok konuşulmuştu. Çay fiyatlarının giderek artması vatandaşları ve ticari işletmeleri kara kara düşündürmeye başladı.

Çaya Yeni Zamlar Yolda

ÇAYKUR zam dalgasına devam etti ve geçen hafta çay fiyatına yüzde 2.5 oranında ek zam daha yapıldı. Çay fiyatları dün yeniden zamlanırken son zammın yüzde 9.5 oranında olması dikkatlerden kaçmadı. Piyasa uzmanları ve ÇAYKUR’a yakın kaynaklar, temmuz ile ağustos ayında çay fiyatlarına yeni zamların gelmesini bekliyor. Çay fiyatının artmaya devam etmesi vatandaşlardan tepki toplamaya başladı. 2021’de yaş çay 3.87 lirayken mayıs ayında yapılan açıklama ile alım fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruş olmuştu.

İlgili Makaleler