Ekonomi

Doblo Türkiye pazarındaki üretimlerini durdurdu, Tofaş’tan KAP açıklaması geldi! Doblo’nun yerine 3 yeni model mi geliyor?

Tofaş’ın 22 yıldır Türkiye pazarında ürettiği hafif ticari araç modeli olan Doblo’nun Türkiye üretimleri durdu ve Doblo, İspanya’daki Stellantis fabrikasına transfer oldu. Doblo üretiminin Türkiye pazarından çekilmesiyle birlikte Tofaş’ın Bursa’daki fabrikası ile ilgili atacağı yeni adımlar merak edilirken, Bursa’daki fabrika ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Gündeme gelen iddialara göre Bursa’daki fabrikada Doblo’nun yerine 3 yeni model üretilecek ve Tofaş bu gelişmeye ilişkin olarak Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklaması yayımladı. Tofaş tarafından yapılan açıklamada, konuya ilişkin olarak görüşmelerin devam ettiği bildirildi. İşte detaylar…

Stellantis ile Koç Holding Arasında Görüşme Gerçekleşti Mi?

Doblo’nun Türkiye’deki üretimlerini durdurup İspanya’daki Stellantis fabrikasına transfer olmasının ardından Bursa’daki fabrika ile ilgili yol haritasına dair yeni iddialar gündeme geldi. Dünya Gazetesi’nin haberine göre Stellantis ve Koç Holding arasında geçtiğimiz hafta yapılan görüşmeler neticesinde, 2025 yılından itibaren başlayacak şekilde binek ve ticari olmak üzere 3 yeni model için anlaşma sağlandı. Bir süredir Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA (Citroen-Peugeot-Opel) Grubu’nun birleşiminden oluşan Stellantis ile Koç Holding arasındaki görüşmelerin sürdüğü ancak taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı bildiriliyordu.

Tofaş’tan KAP Açıklaması Geldi

Gündeme konuyla ilgili çeşitli iddialar gelirken Tofaş’tan bir KAP açıklaması geldi. Açıklamada “Basın-yayın organlarında, Stellantis ile Şirketimiz arasında yeni modeller için anlaşıldığı yönünde haberler çıkmıştır. 6 Haziran 2022 tarihli özel durum açıklamamızda belirtildiği üzere Tofaş fabrikasında üretilecek yeni ürünler konusundaki çalışmalar ve değerlendirmeler devam etmektedir. Bu kapsamda, medyaya yansıyan haber gerçekleri yansıtmamakta olup, konuyla ilgili Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek kesinleşen bir karar alınması halinde, önemli gelişmeler yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır” ifadeleri yer aldı.

İlgili Makaleler