Ekonomi

Kripto madencilik cihazlarındaki arz sorunu çözülüyor! Ekran kartları çok ucuzlayabilir!

Mart 2020 döneminde dünya genelinde görülen Covid-19 salgını beraberinde küresel ekonomik sıkıntıları da getirdi. Salgınla birlikte üretimler yavaşlarken, tedarik zincirinde de aksamalar görüldü. Öte yandan çip krizi de etkisini gösterince dünya genelinde ekonomik anlamda ve üretim anlamında ciddi aksaklıklar yaşandı. Çip krizi ile birlikte otomotiv sektörü ciddi bir yara alırken, bu yaralardan birini kripto para madencilik sektörü de aldı. Oyun dünyasını ve madencilik dünyasını zarara uğratan bu krizin ardından yapılan çalışmalar sonrası artık daha uygun fiyatlarda, yeni madencilik ekipmanları ortaya çıkmaya başlayacak. Bu durum hem kripto para madencilerinin hem de oyun tutkunlarının işine yarayacak. İşte detaylar…

Ekipman Sorunu Son Buluyor!

Her ne kadar kripto para piyasaları son aylarda çok ciddi düşüşlerle karşılaşıyor olsa da birçok insan geleceğin kripto paralar ile şekilleneceğine inanıyor. Piyasada yaşanan düşüşler madencilik sektörünü de yakından etkilerken, bu kaos ortasında “Antminer E9 Ethereum madencisi” isminde ucuz yollu madencilik olanağı tanıyan bir sistem duyuruldu. Bu sistem sayesinde çip krizinin önüne geçişmesi hedefleniyor ve böylece oyuncuların da madencilerin de işlem yaparken rahatlamaları bekleniyor.

Müjdeli Haber Çin’den Geldi

Bilindiği üzere madenciler genellikle Nvidia ve AMD tarafından üretilen ekran kartlarını kullanıyor. Bu talepler Nvidia ve AMD ürünlerinin fiyatlarının artmasına neden olurken, Türkiye’de işin içine bir de kur dalgalanmalarının girmesiyle birlikte birçok kişi için ekran kartına ulaşmak artık neredeyse imkansız hale geldi. Ancak bu kaos ortamında müjdeli haber Çin’den geldi.

En İyi Ekran Kartından 2.5 Kat Fazla Performans

Ünlü madencilik şirketi Birmain, “Mining Rig” isimli yeni sistemin 25 adet GeForce RTX 3080 ile aynı performansı sunacağını açıkladı. Duyurulan yeni sistem, şu an için piyasadaki en iyi ekran kartı olarak gösterilen GeForce RTX 3080 modelinden 2.5 kat daha hızlı bir performans ortaya koyuyor. Bu sistemin hem oyuncuları hem de madencileri rahatlatması bekleniyor.

İlgili Makaleler