Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı duyurdu 85 bin personel alınacak! Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanına nereden ve nasıl başvuru yapılacak?

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulmuş olan 85 bin kişilik personel alımı, ekim ayının gelişi ile birlikte arama motorlarında sıklık ile sorgulanan konu başlıklarından birisi oldu. Adaylar, bakanlığın yeni alım ilanının yayınlanıp yayınlanmadığını öğrenmeye çalışıyorlar.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA DUYURMUŞTU!

Geçtiğimiz haftalarda bakanlığın çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık kadrolarında on binlerce yeni personelin de istihdam edileceğini müjdelemişti. Bakan Koca personel alımına ilişkin yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “85 bin kişilik sağlık çalışanı alımına ilişkin çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bizim bu dönem içerisinde toplamda 32 bin poliklinik odamız var. Bu poliklinik odalarında hizmet vermeleri adına tıbbi sekreter alımları yapacağız. Böylelikle hekimler sekreterlik işlerinin sorumluluğundan kurtulacak. Hekimler bu sayede hastalarına daha fazla odaklanacak ve daha iyi hizmet sunabilecek. Yaşanan tüm aksaklıkların bu şekilde bir bir hallolduğunu hep birlikte görmüş olacağız. Toplamda 85 bin kişilik atama bu yıl içerisinde tamamlanmış olacak. Bu, bugüne kadar duyurulmuş olan en büyük alım. Aşamalı olarak alımların tamamlanmasını sağlayacağız. Alımlar, sıralı bir şekilde gruplar halinde gerçekleştirilecek. Sabırlı olursak yıl sonu itibari ile aramıza yeni katılan arkadaşları göreceğiz.”

SAĞLIK BAKANLIĞI 85 BİN PERSONEL ALIMI İLANI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından haftalar öncesinde müjdelenmiş olan 85 bin kişilik personel alımı, ekimi ayının gelmesi ile birlikte arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya başlandı. Bakanlığın ilgili kadrolardan istihdam edilmek isteyen adaylar, başvuru kılavuzunun ve diğer detayların yayınlanıp yayınlanmadığını merak etmeye başladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan henüz personel alımına ilişkin bir ilan yayınlanmadı. 2022 personel alımı ilanının önümüzdeki günlerde resmen duyurulması bekleniyor.

RESMİ GAZETE’DE DUYURULMUŞTU!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 85 bin kişilik personel istihdamı açıklamasından hemen önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayınlanmış olan Resmi Gazete’de bakanlık kadrosuna 27 bin kişilik alımın yapılacağı bilgisi yer almıştı. Yayınlanan bildiride yer alan kadro dağılımı ise şu şekildeydi:

  • Uzman doktor: 19 bin 694
  • Doktor: 7 bin 114
  • Ebe: 147
  • Sağlık memuru: 38
  • Hemşire: 3
  • Diyetisyen:
  • Diş doktoru: 1
  • Psikolog: 1
  • Sağlık teknikeri: 1

İlgili Makaleler