Gündem

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı araç sahiplerini uyardı: Yaptırmazsanız, 2 bin 815 TL ceza ödeyeceksiniz!

Geçtiğimiz haftalarda yeni projesinin duyurusunu yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni sisteme ilişkin ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

BAKANLIKTAN ARAÇ SAHİPLERİNİ İLGİLENDİREN YENİ PROJE!

Sene başından bu yana kontrolü kendi elinde bulunan birçok konu başlığı kapsamında çeşitli düzenlemeler yapan ve ilgili yeni düzenlemeleri vatandaş ile paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 81 ilin tamamını ilgilenen yeni bir sistemin daha devreye girdiğini bildirdi.

Çok çeşitli faktörlere bağlı olarak giderek artan çevre kirliliğine dikkat çeken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu kirlilik başlığı altında yer alan hava kirliliğini büyük ölçüde engelleyebilmek adına yeni bir sistem geliştirildiğini duyurdu. Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi başlığı altında duyurulmuş olan yeni projede, araçların egzoz ölçümlerinin trafik seyrini bozmadan otomatik olarak tespit edileceği, ölçümleri yapılmamış olan araçlar için ise araç sahiplerine para cezası kesileceği bilgisi kaydedildi.

CEZA TUTARI DUYURULDU!

1 Eylül 2022 tarihi itibari ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürürlüğe alınmış olan yeni Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi kapsamında araçlarının egzoz ölçümlerini yaptırmadıkları tespit edilen tüm araç sahiplerine, 2 bin 815 TL tutarında cezai işlem uygulanacağı bilgisi kaydedildi. Bakanlık bu ceza işlemlerinin sistem üzerinden direkt olarak oluşturulabileceğini, bu sebep ile de araç sahiplerinin e- devlet sistemine giriş yaparak cezalarını kontrol etmeleri gerektiğini bildirdi.

E- DEVLET İLE KONTROL EDİLEBİLECEK!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı geliştirmiş olduğu yeni Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi kapsamında araçlarının egzoz ölçümlerini yaptırmadıkları tespit edilen araç sahiplerinin 2 bin 815 TL’lik idari para cezası ile cezalandırılacaklarını belirttikten sonra söz konusu ceza işlemlerinin e- devlet sistemi üzerinden kontrol edilebileceğini bildirdi. Bu kontrolün sağlanabilmesi için araç sahiplerinin T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte e- devlet sistemine giriş yapmaları gerektiğini belirten bakanlık, sistemin açılan ekranında yer alan arama kutucuğuna “trafik cezası” yazılmasının yeterli olduğunu ifade etti.

İlgili Makaleler