Kamu Haberleri

Temmuz Ayı Zamları İle Birlikte Maaşlar Kaç TL Değişecek?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Temmuz tarihinde enflsyon verilerini açıklaması bekleniyor. Bu tarihte Haziran ayının enflasyon oranları belli olacak. 

Haziran ayı için TÜİK verilerinin açıklanmasının ardından yılın ilk 6 ayında oluşan enflasyon oranı da netlik kazanacak. 5 aylık süreçte yüzde 4.99 olan enflasyon oranının Haziran enflasyon oranıyla değişmesi bekleniyor. 

Merkez Bankası beklenti anketinde ise 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 5.94 olması bekleniyor. Peki Merkez Bankası’nın beklenti anketi doğru çıkarsa maaşlar ne kadar olacak?

MAAŞLAR KAÇ TL DEĞİŞECEK?

Emekli vatandaşlar için maaşlarda yaşanacak değişim ayında emekli oldukları yıla göre farklılık gösteriyor. 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda 5 aylık enflasyona göre bin 908, enflasyon tahminine göre bin 926 liraya ulaşacak. 2000’den sonra emekli olan SSK’lılarda ise taban aylık bin 192 liraya çıkabilecek. Bu oran ile birlikte Temmuz ayında memur emeklileri için en düşük maaş 2 bin 544 TL olacak.

Memur maaşlarına eklenen ödemelerden olan aile yardımları da Temmuz’da artacak. Eşi çalışmayan ve 6 yaşından küçük çocuğu olan memurlar için 409 TL yardım tutarı 437 TL’ye yükselecek. 

Evde Bakım Parası da memur maaşlarına göre değişecek. Temmuz ayında yaşlı aylığının 96 TL’lik artışla 1396 TL olması bekleniyor. 

601 TL olan yaşlı maaşları 643 TL’ye yükselecek. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir