Gündem

Yüzbinlerce sözleşmeli personelin kadro hakkı için sona gelindi! Sendika başkanı, düzenleme için o tarihe işaret etti!

Bir süredir gündemi meşgul eden sözleşmeli çalışan kadrosu, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur- Sen yönetimi arasında gerçekleşen toplantı sonrasında önemli bilgiler ile kamuoyuna duyuruldu.

“FİKİRLERİNİ ALACAĞIZ” DEMİŞTİ!

Geçtiğimiz günlerde katılmış olduğu bir televizyon programında bakanlık idaresinde olan EYT düzenleme çalışmalarından diğer çalışmalara kadar pek çok konu başlığı altında önemli bilgiler veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yüzbinlerce çalışanı ilgilendiren kadro meselesine de değinmişti.

Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli olarak istihdam edilmiş olan çalışanlara kadro haklarının verilip verilmeyeceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Bilgin, bu kapsamda sendikalar ile irtibatta olduklarını ve onların da taleplerini alacaklarını ifade etmişti. Kasım ayında hatta daha öncesinde sorunların ortadan kaldırılacağına işaret eden Bakan Bilgin, özel durumlar dışında kamuda tek tip kadro olacağını da belirtmişti.

GÖRÜŞME YAPILDI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yapmış olduğu son açıklamada sözleşmeli personelleri ümitlendiren ifadeler kullanması, kadro hakkının tanınacağının düşünülmesini sağladı. Bu kapsamda dün, bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bakanlık ile Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dün bir araya geldi.

Dün gerçekleşen görüşmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e sözleşmeli çalışanlar adına taleplerini ileten Yalçın, görüşme sonrasında kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, ilgili görüşmeye ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Biz Memur- Sen olarak kamuda kadrolu, süreli sözleşmeli veya süresiz sözleşmesiz gibi ayrımların ortadan kalkmasını ve bütünlüğün sağlanmasını istiyoruz. Kamu, bu dağınıklığı kaldıramaz. Bu durum memnuniyeti getirmediği gibi ortamın barışını da bozuyor. Aynı işi yapan ancak farklı statüde olan çalışanlar, aynı kurumda çalışmaya devam ederlerken bu duru durum barış ortamının sağlanmasına engel oluyor.”

TARİH VERDİ!

Dün gerçekleşen toplantıdan sonra açıklamalarına devam eden Memur- Sen Başkanı Ali Yalçın, yüzbinlerce çalışanın yüzünü güldürecek olan tarihi duyurdu. Yalçın, şu ifadeleri kullandı: “Az önce yapmış olduğumuz görüşmede ‘ekim ayında bu işi bitirelim’ diyerek ortak bir karar aldık. Bu ay içerisinde bu işi bitirmek nihai hedefimiz.”

İlgili Makaleler