Ekonomi

İhtiyaç sahibi ailelerin dikkatine! Bakan Yanık duyurdu: Kasım ayında bin 250 TL tutarında ödeme yapılacak!

Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Destek Programı kapsamında bulunan birçok ödeme hizmetinin tutarlarında güncellemeye gidildiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra bir açıklama da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. Bakan Yanık hem güncel yardım tutarlarını açıkladı hem de program kapsamında yapılacak olan ödemelerin hesaplara ne zaman aktarılacağını bildirdi.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİNDE GÜNCELLEME!

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için pek çok kategori altında fiziki ve nakdi yardım programları geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda başvurulara açılmış olan Aile Destek Programı ile yakından takip edilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda 450- 600 TL bandında vatandaşlara ulaştırılmış olan ilk ödemelerden sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zorlu ekonomik şartlar karşılığında ihtiyaç sahiplerinin ezdirilmeyeceğini ve bu neden ile de yardım tutarlarının güncellendiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenmiş olan yardım tutarı güncellemesi haberinden sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan güncel tutarlara ilişkin açıklama geldi. Bakan Yanık yardım hizmeti kapsamında alt limitin 850 TL’ye, üst limitin ise bin 250 TL’ye yükseltilmiş olduğunu bildirdi.

25 MİLYAR TL’LİK EK ÖDEME!

Güncellenen Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 15 milyar TL’lik yardım bütçesine 25 milyar TL’lik ek bütçe ödeneğinin alındığını ifade etti.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Güncel Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin açıklamalarına devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, program kapsamında yatırılacak olan yardım tutarlarının, kasım ayı itibari ile hesaplara aktarılmaya başlanacağını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvurulara açılmış olan Aile Destek Programı’ndan hem hali hazırda diğer devlet hizmetlerinden yararlanan hem de henüz herhangi bir yardım modeline başvuruda bulunmamış olan ihtiyaç sahipleri yararlanabileceklerdir. Yardım başvuruları e- devlet üzerinden ve Sosyal Hizmet Müdürlükleri aracılığı ile kabul edilmektedir.

İlgili Makaleler