Gündem

Milyonlarca genci yakından ilgilendiren KYK borçlarında yeni gelişme: Faizler silindi, bir yıl ek süre talep edilebilecek!

2020 yılında hayatımıza dahil olan ve kısa süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de zorlu ekonomik şartların ortaya çıkmasına sebep oldu. Üretimin nerede ise tamamen durdurulduğu dönem içerisinde ciddi derecede hasar alan ülke ekonomisi, okullarından henüz mezun olan öğrencilerin iş bulma sürecinin de uzamasına yol açtı. Bu durum devletten öğrenim kredisi almış olan öğrencilerin, ek bir borç ile karşılaşmasına sebep oldu.

Ülke sınırları içerisinde öğrenim gören öğrenciler için kredi hizmeti sunan devlet kurumu KYK, son dönemlerin en çok konuşulan kurumlarından birisi olarak göze çarpmaya başladı. Hali hazırda salgından zarar görmüş olan bir ekonomik süreç ve giderek artan enflasyon karşısında mevcut KYK borçlarını faizleri ile birlikte ödemek konusunda zorlanan gençler, devlete kredi borçlarına ilişkin taleplerde bulunmaya başladı. Yıllardır büyük bir problem olarak değerlendirilen ancak son dönemlerde giderek daha da ağırlaşan KYK borçları, sonunda yeni dönemde düzenleme çalışmalarına dahil edildi.

Geçtiğimiz aylarda devletin çok çeşitli alanlarda hazırlığını sürdürdüğü düzenleme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK’dan kredi hizmeti almış olan ve şu an da faizli bir borç yüküne sahip olan gençlere müjdesini vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde faiz ödemelerinin alınmaması için yeni bir çalışma başlatıldığını ifade etmişti. Sonunda bu açıklama sonuca bağlandı ve faizlerin silindiği bilgisi kaydedildi. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, düzenleme kapsamında ek fırsatların da sunulacağını ifade etti.

MECLİS’E SUNULDU!

3 Ekim tarihinde yeni yasama dönemine başlamış olan Meclis, yeni torba yasa teklifi ile gündeme geldi. İlk 40 maddesi ekonomik alana özgü olan pakette, KYK borçlarına ilişkin faizin silinmesi de yer aldı.

KYK FAİZ BORÇLARI SİLİNDİ!

Meclis’e sunulan torba yasa teklifi içerisinde yer alan KYK borçlarına ilişkin faizlerin silinmesi maddesi, dün itibari ile kabul edildi ve konudan mustarip olan milyonlarca gence müjdelendi.

BAŞKANVEKİLİNDEN AÇIKLAMA!

KYK borçlarına ilişkin faizlerin silinmesinin ardından önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milyonlarca genci yakından ilgilendiren bilgiler verdi. Yalnızca anaparanın ödenmesi gerektiğine dikkat çeken Elitaş, 2 yıllık ödemesiz süreye ek olarak 1 yıl daha istenebileceğini ifade etti.

İlgili Makaleler