Gündem

Kamu bankaları hamlesi bekleniyordu; emekli promosyonlarında kamu bankalarından beklenen haber geldi! Her an promosyonlar 15 bin TL olabilir!

Emeklilerin son zamanlarda artan hayat pahalılığına karşı, ek bir gelir olarak gördüğü ve bu nedenle maaşını taşımadan önce derinlemesine bir araştırma yaptığı emekli maaşı promosyonlarında ekim ayı itibariyle özel bankaların ödediği promosyon tutarları üç senelik olarak 8 bin 500 TL’ye kadar yükseldi. Bu haberin ardından gözler Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası isimli kamu bankalarına çevrilmişti ki, beklenen haber sektörden geldi.

Bankaların geçtiğimiz yıllarda Sosyal Güvenlik Kurumu, kısaca SGK ile gerçekleştirdiği anlaşma kapsamında ödenmeye başlayan emekli promosyonları, 2022 yılında da devam etti. 2023 yılından itibaren üç yıllık döneme girecek olan promosyon anlaşmalarında müjdeli haber, emeklilere Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası isimli kamu bankalardan geldi. Promosyon oranlarını ilk günden bu yana artırmayan Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası isimli kamu bankaların bir artış hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

KAMU BANKALARINDA YENİ PROMOSYON TUTARI 15 BİN TL OLABİLİR

Kendisinden maaş alan vatandaşlara 2022 yılı için 750 TL varan promosyon ödemesi gerçekleştiren Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası isimli kamu bankaları, emekli maaşı 1.500 TL ve altında olan vatandaşlara 625 TL; emekli maaşı 1.500 TL ve 2.500 TL arasında olan vatandaşlara 625 TL; emekli maaşı 2.500 TL ve üzerinde olan vatandaşlara ise 750 TL promosyon ödemelerini bu yıl da sürdürdü. Bu promosyon ödemelerinde bir zamlanma düşündüğü öğrenilen Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası isimli kamu bankaları ile ilgili haber, üst düzeyde yetkili olan bir bankacıdan geldi. Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası isimli kamu bankalarının promosyon tutarlarında 15 bin TL’ye varan promosyon ödemeleri gerçekleştirmeye başlayacağını belirten bankacı, “Kamu bankalarının promosyon müjdesi bizzat Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacak. 15 bin liralık rakam daha da yukarı çekilebilir” dedi.

ÖZEL BANKALARDA PROMOSYON TUTARLARI 8 BİN 500 TL’Yİ BULDU

Öte yandan ekim ayı itibariyle bir kez daha ödedikleri promosyon tutarlarına zam yapan özel bankalarda emekli promosyonları için ödenen miktarlar 8 bin 500 TL’ye ulaştı. Bu bağlamda Denizbank, bin 750 TL’ye varan promosyonlar öderken, Garanti BBVA, 6 bin TL; Akbank, 7 bin TL; Yapı Kredi Bankası ve Türkiye İş Bankası 7 bin 500 TL; TEB ise maaşını taşıdıktan sonra iki adet otomatik fatura ödeme talimatı veren emeklilere 8 bin 500 TL’ye varan promosyonlar ödemeye başladı.

İlgili Makaleler