Kamu Haberleri

MHP’den KYK Öğrenim Kredisi Açıklaması: Borçlar Değil Faizler Silinsin

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma gerçekleştirdi.

Bu konuşmasını kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Sefer Aycan, açıklamalarında KYK Öğrenim Kredisi borçlarına dair önerilerde bulundu. 

MHP’DEN KYK ÖĞRENİM KREDİSİ ÖNERİSİ

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan mecliste yapmış olduğu konuşmasında son dönemlerin en dikkat çeken konusunda gençlerin taleplerini değerlendirdi. Bu konuda adım atılması gerektiğini ifade eden Sefer Aycan, borç silme talebine farklı bir öneri sundu. 

Gençlerin işsizlik sorununa vurgu yapan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Aycan, gençlerin faiz yükünden kurtulmasını istedi. 

Sefer Aycan’ın TBMM Konuşması

”Yüksek öğrenim kredisi alan gençlerimizin ödeme sıkıntıları olduğu, işe başlayamama nedeniyle zamanında kredilerini ödeyemediklerini biliyoruz. Bu durum karşısında faiz uygulaması yapılmaktadır ve gençlerimizin borç yükü artmaktadır. İyi niyetli olduklarını düşünüyoruz, borçlarını ödeyeceklerine eminiz ama bir kolaylık yapılması gerekiyor. Faiz yükünden kurtaralım ve bunlara borçlarını ödemeye bir fırsat verelim diye düşünüyorum.”

MHP Milletvekili Aycan’ın Twitter Paylaşımı

KYK Öğrenim Kredisi borçları için mezun gençler son dönemlerde Twitter başta olmak üzere sosyal medya ağları üzerinden kampanyalar düzenliyorlar.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir