Ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu, uzman isim değerlendirdi! Esnaf kredi destek paketi nedir? Esnaf kredilerinin taksitleri ne kadar olacak?

Koronavirüs salgının başladığı ilk yıl kapsamında alınan tedbirlerden ötürü faaliyet gösteremeyen esnaflar, ciddi derecede maddi yoksunluğun içerisine düştü. Her ne kadar hem o dönemde hem de yeni dönemde devlet kurumları tarafından birtakım destek projelerine dahil edilseler de yaklaşık bir yıl boyunca cepte kalan para ile geçinmek durumunda kalmış olan esnaflar, bütçelerini halen toparlayamadılar.

Koronavirüs salgını ile başlayan ve günümüzde gelişen olumsuz ekonomik faktörler ile devam eden esnafların geçim derdi, yeni dönemde hükümet yetkililerinin birincil çalışma konularının arasında yer aldı. Esnafın bütçesinin ülke ekonomisine sağladığı katkıyı göz ardı edemeyen hükümet yetkilileri, geçtiğimiz gerçekleşmiş olan kabine toplantısı kapsamında yeni kararlara imza attıklarını duyurdu.

Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalarda pek çok konu başlığına ilişkin önemli bilgiler verilirken zorda kalan esnaflar da ele alındı. Bu kapsamda önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnaf destek kredilerinin limitlerinde güncellemeye gidildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile birlikte arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya başlanan esnaf destek kredileri, uzman isim tarafından değerlendirildi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN MÜJDESİNİ VERDİ!

Kabine toplantısı sonrasında toplantı kararlarına ilişkin kamuoyunu bilgilendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zorda kalan esnafları da unutmadıklarını ve bu kapsamda esnaf destek kredilerinde düzenlemeye gidildiğini ifade etti. Kredi üst limitinin 500 bin TL’ye, işer yeri edindirme taşıt kredisinin ise 1,5 milyon TL’ye yükseltildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60 ay vade ve yüzde 7,5 faiz oranı karşılığında kredi hizmetinin sunulacağını açıkladı.

EKONOMİSTTEN ESNAF DESTEK KREDİSİ YORUMU!

Güncellenen seviyeleri ile duyurulmuş olan esnaf destek kredisine ilişkin açıklamalarda bulunan Ekonomist Hikmet Baydar, şu ifadeleri kullandı: “Taşıt fiyatlarında gözlenen artış sebebi ile kredide olması gereken seviyeler, enflasyonist baskılar göz önünde tutularak tekrar güncellendi.”

Esnafların kredi desteğinden yararlanmaları durumunda ödeyecekleri toplam geri tutarlar şu şekilde hesaplandı:

  • 100 bin TL için: 124.862 TL (60 ay vade)
  • 200 bin TL için: 249.724 TL (60 ay vade)
  • 500 bin TL için: 624.310 TL (60 ay vade)

İlgili Makaleler