Ekonomi

İlçe belediyesinden flaş karar! Daimi işçilerin maaşlarına yüzde 30 zam yapıldı! Belediye başkanı “analarının ak sütü gibi helal olsun” açıklamasında bulundu!

Geçtiğimiz sene yükselişe geçen ve bu sene de pek çok faktör altında yukarı yönlü hareketlerini sürdüren döviz kurları ile altın piyasası, gündelik hayatın pek çok noktasında yüksek oranlı zamların telaffuz edilmesine sebep oldu. Buna bağlı olarak artan enflasyon, sabit maaşlı vatandaşların büyük bir geçim sıkıntısı içerisine doğru sürüklenmesine yol açtı.

Gündelik hayata yansıyan enflasyon oranlarının hayatı giderek pahalılaştırması, kamu kurumlarının ve diğer kurumların maaş düzenlemesi kararları almalarına sebep oldu. Son maaş düzenlemesi haberi ise Zonguldak ilinin Ereğli ilçesinin Gülüç Belediyesi’nden geldi. Daimi işçilerin maaşlarına zam yapan belediye yönetimi, ilgili ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

MAAŞLARA ENFLASYON FARKI YANSITILDI!

Zonguldak ilinin Ereğli ilçesinin Gülüç Belediyesi, dün işçiler için ara zam sözleşmesi imzaladı. Artan enflasyon karşısında daimi işçilerin maaşlarına yeni bir zam yapma kararı alan belediye, söz konusu zam oranını enflasyon farkına göre belirleyerek yüzde 30 olarak açıkladı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Daimi işçilerin maaşlarına yansıtılan enflasyon farkının ardından önemli açıklamalarda bulunan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan M. Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: “Büyük bir aileyiz. Ücret artışları bir yana dursun, çalışanlarımızın huzurunu, mutluluğunu, istikrarını ve çalışma barışını önemsiyorum. Göreve başlayalı 8,5 yıl oldu. Bu belde için birlikte güzel şeyler ürettik. Ben her defasında şunu söylüyorum ‘Belediyenin gerçek sahipleri sizlersiniz, bizler ise emanetçiyiz.’ Doğum anından ölüm anına kadar bizler varız. Vatandaşın en kolay ulaşım sağladığı, en çok hizmet beklediği ve en çok umut bağladığı kurum biziz. İnanın ki sokakta vatandaşın çözüm beklediği her ne sorun var ise muhatabı direkt olarak belediye. Ben 8,5 yıldır bu görevi yapıyorum. Yüzümüzün gülmesinin tek bir sebebi var ise Gülüç halkının bizi 2’inci kez bu göreve layık görmüş olmasıdır. Bizler fikir ve proje üretip, koştururuz ancak bizim yüzümüzü güldüren sizlersiniz. İşçilerimizin aldıkları zam analarının ak sütü gibi helal olsun. Aileleri ile birlikte güle güle harcasınlar.”

İlgili Makaleler