Ekonomi

Ekim ayı evde bakım paraları yattı mı? 18 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi!

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için pek çok farklı kategori altında sosyal yardım modeli geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekim ayına girilmesi ile birlikte arama motorlarında sorgulaması yapılan başlıca kurumların arasında yer aldı. Bakanlığın düzenli sosyal yardım modellerinden olan evde bakım maaşının ekim ayı ödemelerine ilişkin sorgulamalar yeni günde de devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirli bir engel oranına sahip olan ve kendi bakımını kendisi üstlenemediği için evden tedavi gören vatandaşlar için geliştirmiş olduğu evde bakım maaşı hizmeti, ekim ayının ortası itibari ile hesaplara aktarılmaya başlandı. Şehir listesine göre gerçekleştirilen yatırım işlemleri, vatandaşlar tarafından yakın takibe alındı.

EVDE BAKIM MAAŞI EKİM 2022

Bu sene tarihte ilk kez ara zam alan asgari ücretin ardından yeniden hesaplanan evde bakım maaşları, temmuz ayı itibari ile 3 bin 340 TL’ ye yükseldi. Evde bakım görmek durumunda olan engelli vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan bu sosyal yardım modeli, ekim ayının gelmesi ile birlikte arama motorlarında sıklık ile sorgulanan konu başlıklarından birisi oldu. Vatandaşlar, ekim ayı ödemelerinin hesaplara aktarılıp aktarılmadığını merak etmeye başladı.

Ayın 15’i ile 30’u arasında hesaplara aktarılan evde bakım maaşları, ekim ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlandı. 3 gün önce başlamış olan evde bakım maaşı yatırım işlemleri, yeni günde de farklı illerde bulunan vatandaşların hesaplarına yatırılmaya devam ediliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 18 EKİM 2022

Her ayın 15’i ile 30’u arasında ilgili hak sahiplerinin hesaplarına aktarılan evde bakım maaşları, ekim ayı ödemeleri ile gündemde kalmaya devam ediyor. Bu kapsamda araştırmalarını sürdüren vatandaşlar, evde bakım maaşı ödemelerinin hangi illerde hesaplara aktarıldığını öğrenmeye çalışıyorlar.

Ekim’in 30’una kadar tamamlanacak olan maaş ödemelerinin şimdilik şu şehirlerde hesaplara geçmiş olduğu bildirildi:

  • Bilecik, Edirne, Sivas, Ankara, Zonguldak, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Van, Çanakkale, Ordu, Tokat, Afyon, Rize, Şırnak, Nevşehir, Bitlis, Amasya, Manisa, Şanlıurfa, Niğde, Denizli, Uşak, Sakarya, Aksaray, Gaziantep, Karaman, Kocaeli, Kahramanmaraş, Malatya, Diyarbakır, Bursa, Konya, Siirt, Erzurum, Burdur, Osmaniye, Aydın, Bolu, İzmir, Hatay, Kırıkkale, Karabük, Antalya, Samsun, Balıkesir, Adana, Mersin.

İlgili Makaleler