Ekonomi

19 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi! Evde bakım maaşı sorgulaması nasıl yapılır? Evde bakım maaşı ne kadar 2022

Asgari ücretin güncel tutarına göre hesaplanan evde bakım maaşları, temmuz ayında yapılan yüzde 30’luk asgari ücret ara zammının ardından güncel tutarı ile duyuruldu. Yapılan son iyileştirmenin ardından 2 bin 706 TL’den 3 bin 340 TL’ye yükseltilmiş olan evde bakım maaşları, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından yakın takibe alındı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara aktarılan evde bakım maaşı ödemeleri, ekim ayının başından bu yana arama motorlarında en sık sorgulanan konu başlıklarından birisi oldu. Söz konusu hizmetten destek alan vatandaşlar, ekim ayı ödemelerinin hesaplara geçip geçmediğini araştırmaya devam ediyorlar.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım gören ihtiyaç sahipleri için geliştirmiş olduğu evde bakım maaşı hizmeti, her ayın 15’i ile 30’u arasında ilgili hak sahiplerinin hesaplarına aktarılan düzenli bir yardım hizmetidir. Bu kapsamda ekim ayı ödemelerinin de başladığını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların e- devlet sistemi veya SMS kanalı üzerinden hesaplarını kontrol edebileceklerini bildirmiştir.

Evde bakım maaşı ödemesinin yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen ihtiyaç sahiplerinin, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile e- devlet sistemine giriş yapmaları yeterlidir. Maaşını Ziraat Katılım Bankası’ndan alan vatandaşlar ise cep telefonlarının mesajlar kısmından BAKIYE yazıp 4747’ye mesaj atarak SMS sorgulaması yapabilmektelerdir.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 19 EKİM 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ayın 15’i ile 30’u arasında evde bakım maaşı ödemeleri ilgili ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına aktarmaktadır. Bu kapsamda ekim ayı ödemelerini de 15 Ekim tarihinde başlatan bakanlık, şimdiye kadar birçok ilin ödemesini tamamlamıştır.

Yapılan açıklamalara göre 15- 19 Ekim 2022 tarihleri arasında evde bakım maaşı ödemeleri tamamlanmış olan iller şu şekildedir:

  • Mersin, Bilecik, Adana, Edirne, Balıkesir, Sivas, Samsun, Ankara, Antalya, Zonguldak, Karabük, Tekirdağ, Kırıkkale, İstanbul, Hatay, Yalova, İzmir, Van, Bolu, Çanakkale, Aydın, Ordu, Osmaniye, Tokat, Burdur, Afyon, Erzurum, Rize, Siirt, Şırnak, Konya, Nevşehir, Bursa, Bitlis, Diyarbakır, Amasya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kocaeli, Karaman, Gaziantep, Niğde, Sakara, Denizli, Uşak.

İlgili Makaleler