Ekonomi

Artan doğalgaz faturalarından korkmaya son! Uzmanlar açıkladı! Bu yöntemler ile faturalar daha az gelecek!

Geçtiğimiz senenin son çeyreği itibari ile yükselişe geçen döviz kurları ile altın fiyatları, aralık ayının ortasına kadar Merkez Bankası tarafından direkt olarak yapılmış olan tüm müdahalelere rağmen yükselişini sürdürdü ve tarihi seviyelere ulaştı. Merkez Bankası tarafından yapılan müdahalelerin yetersiz kalması sebebi ile geliştirilen yeni ekonomik model yürürlüğe girdiği gibi döviz kurlarında ve altın fiyatlarında sert bir gerilemenin yaşanmasını sağlamış olsa da bir anda karışan ekonomi piyasaları, hemen hemen her sektörde yüksek oranlı zamların gözlenmesine sebep oldu. Yapılan zamlardan nasibini alan sektörlerden birisi de enerji sektörü oldu.

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri sebebi ile ocak ayına girilmesi ile birlikte yüksek oranlarda zamlanan enerji fiyatları, ay sonunda gelen doğalgaz faturalarının da kabarmasına sebep oldu. Ek olarak şubat ayının sonunda başlamış olan Rusya-Ukrayna savaşının da etkisi ile daha da zamlanan doğalgaz tüketim bedelleri, darda olan vatandaşları soğuk kış günlerine karşı korkutmaya başladı.

Son olarak 1 Eylül tarihinde duyurulmuş olan doğalgaz zammının ardından doğalgaz faturalarının kış aylarında rekor seviyelere ulaşacağını fark eden tüketiciler, tasarruf yöntemlerini araştırmaya başladılar. Bu noktada devreye giren uzmanlar, yaşam alanlarında yapılacak olan ufak değişiklikler ile doğalgaz faturası tutarlarının düşürülebileceğine işaret etti.

ENERJİ FİYATLARININ ARTIŞI KORKUTTU!

Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte yüksek oranlarda zamlanan ve son olarak da 1 Eylül tarihinde duyurulan zam ile rekor seviyelere ulaşan doğalgaz tüketim bedelleri, henüz havaların tam olarak soğumadığı şu günlerde tüketicileri derin düşüncelere sürükledi. Hali hazırda gündelik hayatın ağırlaşan şartları ile mücadele içerisinde olan tüketiciler, hava sıcaklıklarının iyice düşmeye başladığı günlerde doğalgaz faturalarını nasıl kontrol altına alabilecekleri konusunda araştırmalar yapmaya başladılar.

UZMANLAR FATURA DÜŞÜREN TAVSİYELERİNİ AÇIKLADI!

Artan doğalgaz tüketim bedelleri karşısında kış aylarında nasıl gönül rahatlığı ile ısınabileceklerini düşünen tüketiciler için uzmanlardan tasarruf yöntemleri açıklaması geldi. Yaşam alanları adına atılacak ufak adımlar ile doğalgaz faturalarının bir nebze de olsa düşürülebileceğine işaret eden uzmanlar, ayrıntıları tüketiciler ile paylaştı.

Baloncuklu naylonların kapı ve pencere önlerine yerleştirilmesinin soğuk hava akışının önüne geçeceğini ifade eden uzmanlar, bu sayede fatura tutarlarında da düşüşün gözleneceğini belirtti. Mümkünse yalıtımın da yaptırılması gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, ek olarak soğuk günler gelmeden radyatör bakımlarının mutlaka yapılması gerektiğini bildirdi.

İlgili Makaleler