Kamu Haberleri

Adalet Bakanlığı Memur Alım İlanları İçin Adım Adım Başvuru Rehberi

Adalet Bakanlığı personel alım ilanı yayımlandı. İlana göre çok sayıda kadro için 12 binden fazla personel alımı olacak. Alımlarda lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuruda bulunabileceği kadrolar yer alıyor. 

70 KPSS puanı ile diğer başvuru şartlarını sağlayan adaylar için yayımlanan ilanlara dair en önemli noktalardan birisi de başvuru aşaması. 

Kamu İlanlari olarak 1 Temmuz tarihi itibariyle başlayacak olan başvurular için adayların ne yapacaklarını adım adım aktarıyoruz. 

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda yer alan kadrolara göz gezdirecek olursak alımların 17 kadroda olacağı görülüyor. 

Adaylar bakanlıkta memur olabilmek için, ”Avukat İcra Katibi Öğretmen Mübaşir, İstatistikçi Teknisyen Psikolog Sosyal Çalışmacı Veteriner Aşçı Sosyal Çalışmacı Kaloriferci Hemşire Şoför Zabıt Katibi Hizmetli İnfaz ve Koruma Memuru” kadrolarına başvuru yapacaklar. 

ADIM ADIM BAŞVURU REHBERİ

Söz konusu alım ilanı için başvuruda bulunacak adaylar ne yapacaklar? İşte adım adım başvuru rehberi;

* Adaylar öncelikle hangi kadro için başvuru yapacaklarsa o kadro için belirlenen başvuru evraklarını toplayacaklar. Tüm adaylar için geçerli olan başvuru evrakları şunlar;

1-) Başvuru formu (Adalet komisyonları ve Bakanlığın internet sitesinden ulaşılacak),

2-) Öğrenim belgesinin aslı veya komisyon başkanlığınca ya da ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği,

3-) KPSS-2018 sınav sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

4-) Adayların eşlerinin iş durumlarına ilişkin dilekçe şeklinde beyan, 

Bu evrakların yanında her kadro için ayrı ayrı talep edilen başvuru evrakları da bulunuyor. Bu evrakların bazıları şunlar;

* Zabıt katibi unvanı için; bilgisayar veya daktilografı dersini başarıyla tamamladığını gösteren sertifika ya da ilgili bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.

* Şoför unvanı için; sürücü belgesinin fotokopisi (komisyon başkanlığınca onaylanacaktır),

* Aşçı unvanları için; halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmi kurum veya kuruluşların düzenlediği aşçılık kurslarından mezun olunduğuna dair diploma veya bu branşa ilişkin sertifika

* Teknisyen unvanları için; başvuru yapılan bölüm ile ilgili alandan mezuniyetini gösterir belgenin aslı, noter veya komisyon başkanlığınca ya da ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği,

BAŞVURU EVRAKLARINI DERLEYEN ADAYLAR

İlan metinlerinde yer alan başvuru evraklarını toplayan adaylar son başvuru atrihi dolmadan önce bu evrakları Adalet Bakanlığı’na teslim edecekler. Adaylar teslimlerini bulundukları illerde bulunan Adliyelerde ki adalet komisyonu başkanlığına yapacaklar. 

İlan metinlerine ulaşmak için TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir