Ekonomi

21 Ekim 2022 evde bakım parası yatan iller belli oldu! 50 şehirde maaş ödemeleri tamamlandı!

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahipleri için birçok farklı kategori altında sosyal yardım modelleri geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde gelişen olumsuz faktörlere karşısında hizmet kapsamını genişleterek daha fazla ihtiyaç sahibine destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda bakanlığın mevcut yardım modellerinden olan evde bakım parasına ilişkin devamlı olarak sorgulamalar yapan vatandaşlar, söz konusu yardımdan kimlerin faydalanabileceğini öğrenmeye çalışıyorlar.

Her ay olduğu gibi bu ay da evde bakım paralarını ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarmaya devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilgili ödemelerin büyük bir kısmının tamamlandığını belirtti. İlgili yardım modelinden destek alan vatandaşlar, ödemelerin hangi şehirlerde tamamlandığını araştırmaya başladı. Bakanlık, yayınlamış olduğu listede ilgili şehirleri paylaştı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDAN EVDE BAKIM DESTEĞİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın onlarca sosyal yardım modelinden birisi olarak hizmete sunulmuş olan evde bakım parası, kendi bakımını üstlenemeyecek durumda olan ve evde bakım gören ihtiyaç sahipleri için geliştirilmiş olan bir destek hizmeti olarak tanımlanmaktadır. İhtiyaç sahibi olduğunu ispat eden tüm vatandaşların başvurularına açık olan bu destek hizmeti, temmuz ayında güncellenen asgari ücret ile birlikte 3 bin 340 TL’ye yükseltilmiştir.

Her ayın 15’i ile 30’u arasında hesaplara aktarılan evde bakım paraları, ekim ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılmaya devam ediliyor. E- devlet sistemi üzerinden yatıp yatmadığı sorgulanabilen destek paraları, 30 Ekim tarihine kadar tüm vatandaşlara ulaştırılmış olacak.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 21 EKİM 2022

Yeni ayın maaş ödemelerini 15 Ekim tarihinden itibaren ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına aktarmaya başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemelerin 30 Ekim tarihine kadar tamamlanacağını ifade etti. Şehir sıralamasına göre yatırılan maaş ödemelerinin hangi şehirlerde tamamlandığı ise şu şekilde açıklandı:

  • Bitlis, Amasya, Niğde, Çanakkale, Ordu, Tokat, Manisa, Şanlıurfa, Denizli, İstanbul, Yalova, Van, Bilecik, Edirne, Sivas, Ankara, Zonguldak, Tekirdağ, Osmaniye, Aydın, Bolu, Rize, Şırnak, Nevşehir, İzmir, Hatay, Kırıkkale, Gaziantep, Sakarya, Afyonkarahisar, Konya, Uşak, Aksaray, Malatya, Diyarbakır, Bursa, Karaman, Kocaeli, Kahramanmaraş, Kayseri, Çorum, Karabük, Siirt, Erzurum, Burdur, Karabük, Antalya, Samsun, Balıkesir, Mersin, Adana.

İlgili Makaleler