Ekonomi

Emekliler ve kamu çalışanlarından sonra sıra özel sektör çalışanlarına geldi! Özel sektör promosyon ödemesine başlayacak mı? Yetkili isim duyurdu!

Giderek ağırlaşan ekonomik şartlar, vatandaşların bütçelerini bir hayli yormaya başladı. Geçtiğimiz senenin son çeyreğinden bu yana çok çeşitli faktörler çerçevesinde artan enflasyon karşısında maaşları kısa sürede eriyen vatandaşlar, bu kapsamda bütçe desteği arayışı içerisine girdi. Karşılıksız ödeme hizmetinin alınabileceği başlıca kampanya başlığı ise promosyon ödemeleri olarak öne çıktı.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında düzenlenmiş olan maaş ödemeleri protokolü sayesinde bankaların işletim politikaları kapsamında geliştirilen emekli promosyonu kampanyaları, tek maaşlı emekli vatandaşların bütçelerini bir nebze olsun ferahlatmayı başardı. Bankadan bankaya göre değişiklik gösteren ve ekim ayı itibari ile 10 bin TL’ye kadar ulaşan promosyon kampanyalarının tek kalemde hesaplara aktarılması, toplu ödeme alan emeklilerin rahat bir nefes almalarını sağladı.

Son dönemlerde gündemden düşmeyen bankalar emekli vatandaşların yanı sıra kurumlar ile yapmış oldukları promosyon sözleşmeleri kapsamında kurum çalışanları için de promosyon ödemeleri yapmaya başladı. Bu kapsamda 42 bin 500 TL’ye kadar yükselen kurum çalışanları promosyonları, vatandaşların bütçelerini büyük ölçüde ferahlattı.

Kamu çalışanlarına ve emekli vatandaşlara yönelik düzenlenen yüksek tutarları promosyon kampanyalarından sonra özel sektör çalışanlarından da ek ödeme talepleri gelmeye başladı. Emekleri karşılığında promosyon ödemesi almayı hak ettiklerini savunan özel sektör çalışanları taleplerini duyurmaya devam ederlerken yetkili bir isimden daha çalışanlara destek geldi.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARININ PROMOSYON ÖDEMELERİ İŞVERENLERİN İNİSİYATİFİNDE!

Özel sektör çalışanlarının promosyon ödemesi alabilmelerine işaret eden bir yasal kararın bulunamaması, milyonlarca çalışanın ek ödeme hizmetleri konusunda işverenlerinin vicdanlarına kalmalarına sebep oldu. Yapılan açıklamalara göre çalışanlarının maaş hesapları karşılığın bankalardan ödeme alan birçok işverenin ilgili destek ödemelerini çalışanlar ile paylaşmadıkları bilgisi kaydedildi.

UZMAN İSİMDEN YASA TASARISI ÖNERİSİ!

Milyonlarca özel sektör çalışan promosyon ödemesi hizmetlerine ilişkin bir yasal düzenlemenin yapılması gerektiğini savunmaya devam ederken TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü’den de konuya ilişkin bir öneri geldi. Güllü, yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Örneğin işveren bankadan promosyonu alabilir ancak promosyon adı altında değil de banka desteği gibi farklı isimler ile yatırım işlemlerinin tamamlanmasını sağlayabilir. Bu gibi durumlara karşı yasal bir düzenlemenin getirilmesinde fayda var. Bir alt limit oluşturulması gerekir.”

İlgili Makaleler