Personel Alımı

Döviz ile maaş almak isteyenler dikkat! İsviçre kapılarını açtı! 85 bin personel alınacak! Aylık maaş 95 bin TL!

İlk olarak 2020 yılında Çin’in Wuhan kentinde görülen ve kısa süre içerisinde de tüm dünya ülkelerine yayılım gösteren koronavirüs, virüsün yayılım hızının ve öldürücülük oranının yüksek olması sebebi ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak nitelendirildi. Dünya genelinde yüz milyonlarca vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan salgın, ülke ekonomilerinin de çöküşe geçmelerine yol açtı.

Salgının başladığı ilk yıl içerisinde yayılımın önüne geçilmesi hedefi ile kapatılan gümrük kapıları ve ülke yönetimleri tarafından açıklanan sokağa çıkma yasakları, her ülkede üretim sektörünü durma noktasına getirdi. Aşıların bulunması ve diğer önlemlerin varlığı ile bugün etkisini oldukça hafifletmiş olan koronavirüs salgını, ülke ekonomilerinin toparlanmasına adına yönetimlerden farklı kararların açıklanmasına yol açtı.

Salgının üst seviyede zararlar verdiği dönemler içerisinde birçok ülke işçi alımını durdurdu, hatta mevcut işçileri dahi işten çıkardı. Bugün ekonomilerin toparlanması adına hızla üretim kanallarının gelişmesini sağlamak isteyen ülkelerden, sıra sıra işçi alımı duyuruları gelmeye başladı. İlk olarak Almanya’dan gelen alım ilanları, bugün İsviçre tarafından duyurulan personel istihdamı haberleri ile vatandaşları heyecanlandırmayı başardı.

Ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmelerden ötürü değer kaybı yaşayan Türk Lirası, vatandaşların alım güçlerinin de düşmesine sebep oldu. Bu kapsamda yurtdışında döviz karşılığında istihdam edilmenin yollarını arayan vatandaşlar, İsviçre’nin işçi alımı duyurusunu yakın takibe aldı.

İSVİÇRE’DEN İŞÇİ ALIMI DUYURUSU!

Yüksek yaşam şartları ile dikkat çeken ülkelerin başında gelen İsviçre, işçi alımı yapacağını duyurdu. Toplamda 85 bin personelin ülkenin çeşitli kurumlarda istihdam edileceğini belirten İsviçre yönetimi, günlük 8 saatlik mesai karşılığında kazanılacak olan maaş tutarının yaklaşık olarak 95 bin TL civarında olduğuna dikkat çekti.

İSVİÇRE İŞÇİ ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI

Yurtdışından işçi alımı yapacağını belirten İsviçre yönetimi, istihdam edilecek olan personellerin sahip olmaları gereken meslekleri şu şekilde sıraladı:

  • Teknisyen, tekniker, garson, bahçıvan, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, öğretmen, çocuk bakıcısı, hasta bakıcı, hemşire, doktor, mühendis.

İsviçre’de istihdam edilmek isteyen adayların başvuruları “adecco” ve “dynajobs” isimli platformlar aracılığı ile kabul edilecek.

İlgili Makaleler