Gündem

HAK-İŞ Genel Başkanı “mücadele ediyoruz” diyerek taleplerini sıraladı: EYT, sözleşmelilere kadro ve vergi oranları…

Milyonlarca vatandaş 2023 Ocak ayını bekliyor. Zira 2022 yılı itibariyle hızla yükselen enflasyon ve maaşlarda yapılan düzenlemelerle birlikte, gözler Ocak ayında uygulanacak olan ekonomik değişikliklere çevrildi. Bu kapsamda EYT, asgari ücret, sözleşmeli çalışanlara kadro ve vergi oranlarına ilişkin çalışmalar da hız kazandı. Bununla birlikte HAK-İŞ, ilgili konulara ilişkin taleplerini sıraladı.

HK-İŞ Başkanı, “Kamuda çalışanların kadro alması için mücadele ediyoruz” sözlerini dile getirdi ve EYT düzenlemesine ilişkin olarak da 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışmaya başlamış kişilerin haklarının iade edilmesini talep etti. Vergi oranlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan HAK-İŞ Başkanı, “Hayat pahalılığı normalleşene kadar vergi oranları yüzde 10 ile sınırlandırılmalı” sözlerini dile getirdi. İşte detaylar…

SÖZLEŞMELİLERE KADRO AÇIKLAMALARI

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), kamuda kadro bekleyen sözleşmeli çalışanlar ve vergi oranlarına ilişkin “mücadele ediyoruz” açıklamasında bulundu ve 3 başlıktaki taleplerini sıraladı. Arslan, sendika üyeliklerinde noter şartının kaldırılması, 696 sayılı KHK ile kamuda ve yerel yönetimlerde taşeronlar yanında çalışan işçilerin kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi kadrolarına geçirilmesi gibi düzenlemelerde mücadele verdiklerine dikkat çekerek, öncü olduklarını vurguladı.

“EMEKÇİLER EMEKLİLİK HAKLARINI KULLANMALI”

Geçici ve mevsimlik kadro sorununun da çözülmesi gerektiğini ve bu konuda bir takvim oluşturulduğunu ifade eden Arslan, sorunun kökünden çözülmesi gerektiğini söyledi. EYT konusunda da taleplerini dile getiren Arslan, bu durumun Türkiye’nin demokratik süreçlerinin güçlendirilmesine hiçbir faydasının olmadığını ve aksine yeni tartışmaları getirdiğini ifade etti. EYT sorununun çözümünde önemli düzenlemeleri ve gelişmeleri beklediklerini ifade eden Arslan, “8 Eylül 1999’dan önce işe girmiş bütün emekçiler, eski mevzuata göre emeklilik haklarını kullanmalı” dedi.

“VERGİ ORANLARI YÜZDE 10’LA SINIRILANDIRILMALI”

Vergi oranlarıyla ilgili de konuşan Mahmut Arslan, verginin de adaletli şekilde alınması konusunda taleplerinin olduğunu belirtti. Bu konuda bir rapor hazırladıklarını söyleyen Arslan, “Türkiye’nin vergi konusunda bir reforma acilen ihtiyacı var. Ancak yüksek enflasyon, yüksek döviz ve buna bağlı yaşadığımız hayat pahalılığı normalleşene kadar bütün vergi oranlarının yüzde 10’la sınırlandırılmasını istiyoruz” sözlerini dile getirdi.

İlgili Makaleler