Gündem

Evi olmayanları ilgilendiriyor; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan müjde geldi! Sadece kadınlar yararlanabilecek… Başvuru yapmak şart!

Pandemiden bu yana ödediği Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri (SED) kapsamında düzenli olarak artışa giden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özellikle bu sene artan enflasyona karşı vatandaşları koruyabilmek adına destek programları kapsamına yenilerini aldı. Doğalgazdan elektrik tüketimine kadar pek çok alanda vatandaşlara destek olmayı sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kez ise, özellikle kadınları ilgilendiren bir barınma desteği ile kamuoyunun karşısına çıktı.

Halihazırda betonarme ev inşaatından prefabrik evlerin yapımına kadar sosyal yardım desteğine ihtiyacı olan aileleri destekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdi ise, eşit vefat etmiş ve çocuğu olan kadınları desteklemek için harekete geçti. Bu şartlardaki kadınlara barınma desteği adı altında nakdi destek sağlamaya başlamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan konuyla ilgili ilk açıklama Bakan Derya Yanık’tan geldi.

BAKAN YANIK, DESTEK İLE İLGİLİ KONUŞTU

Eşi vefat eden kadınlara destek olmak amacıyla hayata geçirilmiş olan barınma desteğine ilişkin geçtiğimiz gün katıldığı bir programda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Eşi vefat etmiş ve sosyal yardım faydalanıcısı kadınlarımıza yönelik konut projesini hayata geçiriyoruz. Desteğimizi konut yapımı veya satın alma şeklinde iki farklı yöntemle gerçekleştireceğiz. Konutlar 80 metrekare olacak şekilde inşa edilecek. Konutların satın alınması durumunda ise bu özelliğe yakın olanlar tercih edilecek. Bakanlık olarak konut başına 300 bin TL destek verirken, ihtiyaç duyulan kaynak belediyeler ve hayırseverler tarafından karşılanacak. Konutların mülkiyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın (SYDV) olacak. Hak sahiplerine bedelsiz kullanım hakkı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

AİLE BAKANLIĞI, DESTEĞİN ŞARTLARINI AÇIKLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açıklamalarının ardından yeni tür barınma desteğine ilişkin detayları kamuoyu paylaşan ilgili bakanlık, “Eşi vefat etmiş kadınlara 300.000 TL konut desteği sağlanacak” başlığıyla gerçekleştirdiği paylaşımda destekten yararlanma şartlarını açıkladı. Bu bağlamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vereceği barınma desteğinden; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, eşi vefat etmiş ve 18 yaşından küçük en az 3 çocuğu bulunan kadınların yararlanabileceği öğrenildi. Bunun yanı sıra kadınların halihazırda 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında sosyal yardım almasını şart koşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, alınacak konut ile ailenin aynı yerde ikamet etmesi; daha önce sosyal konut projelerinden yararlanmamış olmak gibi şartların sağlanmasını talep etti.

İlgili Makaleler