Gündem

29 Ekim’i unutmayın; ilk TOGG banttan inecek! Seri üretim öncesinde Bakan Mustafa Varank konuştu! TOGG’un fiyatı ortaya çıktı!

İlk üretiminin banttan inmesine sayılı günün kaldığı Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu veya kısaca TOGG ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Habertürk’ten yayınlanan Kübra Par ve Mehmet Akif Ersoy’un sunumu ile ekranlara gelen programa konuk oldu. TOGG ile ilgili konuşan Varank, “Biz aslında Türkiye’nin milli projelerinin, teknolojik projelerinin siyasetin malzemesi yapılmasını istemiyoruz. Bu tavır içinde iken, CHP lideri ve İYİ Parti liderini davet etmemiz gerektiğini düşündük. Sadece onları değil CHP ve İYİ Partili milletvekillerini de davet ettik” şeklindeki ifadeleriyle açıklamalarına başladı. Varank’ın açıklamalarının devamında ise, TOGG’un fiyatı da yer aldı.

Açıklamalarının devamında; “Cumhuriyetimizin 99. yılını kutladığımız bugün de şahitlik etsinler istedik. Gerçekten gösterdikleri hoş bir tavır değil. Daha önce şirkete sorduk, ‘davet etmek ister misiniz’ diye. Onlar da ‘sayın bakanım sizin davet etmeniz daha şık olur’ dediler. Kendilerine davetiyeyi gönderdik. Bu işin siyasi tarafı yok ama kendileri bu işi siyasi görüyor olabilirler” diyerek, konuyla ilgili siyasi mesajlarını verdikten sonra TOGG’un gelişiminden ve geldiği noktadan bahseden Bakan Varank, TOGG’un fiyatını da açıkladı.

TOGG İÇİN SERİ ÜRETİM 29 EKİM’DE

TOGG’un güncel durumundan bahseden Varank, katıldığı programda konuyla ilgili; “Deneme üretimleri başladı. Cumartesi günü banttan inmiş araçları sayın Cumhurbaşkanımız tanıtımı olacak. Seri üretimden çıkmış aracın hemen satılması anlamına gelmiyor. Hedef süre 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkması. İlk çeyrekte hedef yaklaşık 17-18 bin araç üretebilmek. 29 Ekim’de fabrikanın bitişi ve seri üretimin başlangıcını yapmış olacağız. Vatandaşta oluşan heyecandan gerçekten çok memnunuz. Bu kadar heyecan verici projeye muhalefet liderlerinin gelmemesini vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

TOGG’UN FİYATINDA ÇITA C SEGMENTİ

Bir süredir TOGG’un fiyatını merakla takip edenlere seslenen Varank, “Dünyada elektrikli otomobillerin başaranların sayısı çok az. Kısa sürede bu işin buraya gelmiş olması başlı başına bir başarı. İlk günden beri şirketin söylediği, bizim de onların ağzından dile getirdiğimiz bir husus var, şirket şunu söylüyor biz C segmentle Türkiye’deki pazardan pay almaya çalışacağız. Şu anda benzinli ya da dizel araçlar hangi fiyattan satılıyorsa biz de piyasaya girmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Mart’ta satışlar başlayacak. Bugünden fiyatı söylemek ne kadar mâkul, takdirinize bırakıyorum. İlk günden beri C segment araçlarla rekabet edecek. Vatandaşlarımız buna göre fiyatı kafalarında oluşturabilirler” açıklamalarında bulunarak, çıtayı C segmenti fiyat aralığına koydu.

TOGG İÇİN HIZLI ŞARJ DESTEK PROGRAMI DEVREDE

Katıldığı programda TOGG için yapılan ek yatırımlardan bahseden Varak, “Elektrikli araçların idame ettirilmesi çok daha kolay. Benzinli ya da dizel araçlardaki parçalardan çok daha az parçaya sahibiz. Çok daha az servise götürerek bu araçları idame ettirebilirsiniz. Yakıt masraflarına baktığınızda, eğer akşam eve gittiğinizde standart pile takarak şarj ediyorsanız 10’da 2’ye kadar düşebiliyor. Servise daha az gidecek. Bu manada TOGG burada servisle ilgili anlaşmalarını kendisi şu anda yapabiliyor. Şarj istasyonlarıyla ilgili özellikle yüksek hızlı şarjlarla ilgili destek programı başlattık” diye konuştu.

İlgili Makaleler