Ekonomi

26 Ekim evde bakım maaşı hangi illerde hesaplara yattı?

Başta evde bakım maaşı ödemelerinin yapıldığı iller olmak üzere, vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Devlet tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla hak sahibi vatandaşlara verilen evde bakım maaşlarından evde bakıma muhtaç, engelli ya da yaşlı vatandaşlar yararlanabiliyor. Her ay bakanlık tarafından hesaplara yatırılan evde bakım maaşları 26 Ekim itibariyle hangi illerde hesaplara yattı?

Vatandaşlar, evde bakım maaşından kimlerin yararlanabileceğini, evde bakım maaşı için nereye başvuru yapılacağını, başvuru şartlarını araştırıyor. Öte yandan evde bakım maaşı ya da evde bakım parasının ne kadar olduğu da merak ediliyor. 26 Ekim Çarşamba itibariyle evde bakım parası yatan iller belli oldu mu? İşte detaylar…

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaşı, her türlü hane içi gelirin, net asgari ücretin üçte ikisinden daha az olduğu hanelerde bakıma muhtaç ağır engellilere, engelli vatandaşın bakımına destek için verilen maaş türüdür. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan evde bakım maaşı, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılaması için ödenir. 2022 yılı itibariyle 2 bin 706 TL’ye yükseltilen evde bakım maaşı, Temmuz zammıyla birlikte 3 bin 340 TL’ye yükseltildi.

EVDE BAKIM MAAŞI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle insani temel ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan tüm vatandaşların başvurabildiği evde bakım maaşları, her ayın 15’i ile ay sonuna kadar hesaplara yatırılır. İllere göre yatırılan evde bakım maaşlarının 26 Ekim Çarşamba itibariyle hangi illerde yatırıldığı merak ediliyor. Evde bakım maaşı için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların şu şartları karşılaması gerekiyor:

  • Ağır engelli olduğunu belgeleyen sağlık kurulu raporu,
  • Gelir kriterlerine uygun olmak,
  • Bakıma muhtaçlık kriterine uygun olmak.

26 EKİM EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

26 Ekim Çarşamba günü itibariyle evde bakım maaşı yatan iller arasında; Tokat, Ordu, Çanakkale, Van, Yalova, İstanbul, Tekirdağ, Zonguldak, Ankara, Sivas, Edirne, Bilecik, Denizli, Şanlıurfa, Manisa, Niğde, Amasya, Bitlis, Nevşehir, Şırnak, Rize, Afyonkarahisar, Sakarya, Gaziantep, Bursa, Diyarbakır, Malatya, Kahramanmaraş, Kocaeli, Karaman, Aksaray, Uşak, Konya, Kırıkkale, Hatay, İzmir, Bolu, Aydın, Osmaniye, Burdur, Erzurum, Siirt, Adana, Mersin, Balıkesir, Samsun, Antalya, Karabük, Çorum ve Kayseri.

İlgili Makaleler