Personel Alımı

Çevre Bakanlığı’ndan iş arayanlara haber ver! Personel alımı yapılacak; başvurular başladı! Ankara, İzmir, İstanbul, Gaziantep… Her yere alınacak!

Kamu kurum ve kuruluşlarında iş arayan vatandaşlara son haber Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan geldi. Hem merkez hem de taşra teşkilatlarına alım yapacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yeni personel alımı ilanı yayınladı. İlana göre temizlik alanında çalışacak destek personeli alımı yapacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, pozisyon için ayırdığı kontenjanı ve gerekli olan şartları da duyurdu.

Yılın son çeyreğinde personel alımlarını sürdüren kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, geçtiğimiz gün Resmi Gazete’ye ilan verdi. İlan içerisinde alınacak olan temizlik personelinin illere göre kontenjanını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, genl ve pozisyona özgü olan şartları da tek tek sıraladı. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yeni iş ilanına başvurular da alınmaya başlandı.

BAKANLIKTAN TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI İÇİN İLAN GELDİ

Geçtiğimiz gün itibariyle başvuruları kabul etmeye başlamış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; merkez teşkilatları (20) ile Adıyaman (1), Ağrı (1), Aksaray (1), Ankara (5), Balıkesir (1), Bayburt (2), Bingöl (1), Burdur (1), Bursa (1), Çorum (1), Erzurum (1), Gaziantep (2), Giresun (2), Iğdır (1), İstanbul (6), İzmir (4), Kahramanmaraş (1), Kars (2), Konya (1), Kütahya (1), Malatya (1), Mersin (1), Muğla (2), Muş (1), Niğde (1), Osmaniye (1), Sakarya (1), Samsun (3), Şanlıurfa (1) ve Zonguldak (1) illerine toplamda 69 olmak üzere personel alımı gerçekleştirileceğini duyurdu. Personellerin temizlik alanında çalışacak destek personeli olarak görev yapacağını yayınladığı ilanda belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, başvuruların 26 Ekim 2022 tarihi ile 5 Kasım 2022 tarihleri arasında Kariyer Kapısı/Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden çevrimiçi bir şekilde kabul edileceğini belirtti. Şartları taşıyan adayların 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSS P94 puan türü sıralaması ile alınacağını duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, nihai listenin bakanlık sitesinden açıklanacağını bildirdi.

BAKANLIK BAŞVURU ŞARTLARINI BELİRLEDİ

Başvuruları almaya başlamış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilecek olan temizlik destek personelinin temelde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48’inci maddesinin (A) fıkrasının 1, 4, 5, 6 ve 7’nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1’inci maddesindeki şartları taşıması gerektiğini belirtti. Buna ek olarak adayların Sosyal Güvenlik Kurumu ya da kısaca SGK’dan emeklilik ya da yaşlılık nedeniyle aylık olmamasını şart koşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanununun 3’üncü maddesindeki şartların da aranacağını bildirdi. Bunlara ek olarak pozisyona özgü şartlar getirmiş olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, adayların lise veya dengi bir okuldan mezun olmasını; 2020 yılında yapılan KPSS Ortaöğretim’den KPSS P94 puanı almış olmasını ve sağlık bakımından temizlik yapmaya engel bir durumunun olmamasını zorunlu tuttu.

İlgili Makaleler