Ekonomi

Ziraat Bankası emekli maaş promosyon limitlerini artırdı! Ödemeler için son başvuru tarihi 1 Kasım!

Temmuz ayı itibariyle, enflasyon oranlarına göre artan memur ve emekli maaşlarının ardından özel bankalar arasında emekli maaş promosyonu rekabeti hız kazandı. Birçok banka bu kapsamda promosyon limitlerini artırırken, kamu bankaları ise bir süre SGK ile imzalanan maaş protokolü kapsamında promosyon limitlerini sabit tuttu. Ancak SGK ile imzalanan yeni protokol ile birlikte Ziraat Bankası da promosyon limitlerini artırdı. Peki Ziraat Bankası emekli maaş promosyonları ne kadar?

Birçok vatandaş, maaşını Ziraat Bankası’ndan almak ve bunun karşılığında promosyon ödemesini de Ziraat Bankası’ndan alabilmek için bekliyordu. Ziraat Bankası, geçtiğimiz günlerde emekli maaş promosyonlarında limitleri artırdı ve yeni limitler belli oldu. Maaşını Ziraat Bankası’ndan alan emekliler, 1 aylık net maaş tutarlarına göre promosyon ödemesi alabilecek. Ziraat Bankası emekli maaş promosyonları ne kadar? İşte detaylar…

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARI

SGK bünyesinde, yani Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar, maaşlarını 3 yıl taahhüt ile Ziraat Bankası’ndan almak istediklerinde, 1 aylık net maaş tutarlarına göre değişen tutarlarda promosyon ödemesi de alıyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası, 1 aylık net maaş tutarlarına göre promosyon ödemelerini şöyle yapıyor:

  • Maaşı 3.500 TL’nin altında olanlara 3.000 TL
  • Maaşı 3.500 TL ile 7.500 TL arasında olanlara 3.500 TL
  • Maaşı 7.500 TL ile 10.000 TL arasında olanlara 4.500 TL
  • Maaşı 10.000 TL ve üzerinde olanlara 5.000 TL.

DAHA ÖNCE PROMOSYON ALANLAR BAŞVURU YAPABİLECEK Mİ?

Ziraat Bankası maaş promosyonu ödemelerini 3 yıllık peşin olarak yapıyor ve halihazırda Ziraat Bankası müşterisi olup 2020 yılına ilişkin devam eden promosyonlardan yararlananlar, bu tutarları iade etmeden başvuruda bulunabiliyor. 2022 yılına ilişkin promosyon ödemesi yapılırken, önceki döneme ilişkin iade tutarı da sistem üzerinden mahsup ediliyor. 18 Ekim tarihinde başlayan promosyon başvuruları Ziraat Bankası’nda 1 Kasım 2022’ye kadar devam ediyor.

PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ziraat Bankası’nda promosyon başvurusunda bulunmak isteyenler şubeler, internet şubesi, Ziraat Mobil uygulaması, ATM’ler, müşteri iletişim merkezi ve SMS yoluyla başvuruda bulunabiliyor. SMS ile başvuruda bulunacak olanlar, “PRO” yazıp bir boşluk bırakıp “TC Kimlik No” yazıp 4757’ye SMS göndererek başvuruda bulunabiliyor.

İlgili Makaleler