Kamu Haberleri

Zabıt Katibi Memurları Ne Kadar Maaş Alırlar? Hizmet Yılına Göre 2019 Maaş Tablosu

Adalet Bakanlığı’nın 2019 yılı personel alım ilanı yayımlandı. On binlerce aday tarafından merakla beklenen alımların yayımlanması ile adaylar başvuru şartlarını taşıdıkları kadrolar için araştırma içerisine girdiler. 

Adayların, Adalet Bakanlığı’nın personel alımlarına büyük ilgi göstermeleri nedenlerinin başında sağlanan mali ve sosyal haklar geliyor. 

Kamu İlanları olarak bizlerde adayların en fazla başvuruda bulunduğu kadrolardan olan Zabıt katibi alımları için 2019 yılı maaş detaylarını derledik. 

ZABIT KATİBİ MAAŞ DETAYLARI

2019 yılında Zabıt Katibi olarak Adalet Bakanlığı’nda görev yapan personellerin maaşları hizmet yılları ve derecelerine göre değişiyor. Maaşları etkileyen bir diğer unsur ise bu personellerin evli, bekar ve çocuk sahibi olmaları ile aldıkları aile yardımı tutarları. 

Tüm bunların yanında Zabıt katibi maaşları her 6 ayda bir zamlanır. 2019 yılı Ocak ayında yapılan zammın ardından bir diğer zam 2019 yılı Temmuz ayında olacak. Önümüzdeki günlerde netlik kazanacak zam miktarı yüzde 5 toplu sözleşme zammı ile birlikte enflasyon farkı olacak. Enflasyon farkının ise yüzde 0.94 olması bekleniyor. 

Tüm bilgilerin ışığında 2019 maaş tablosu



Zabıt Katibi maaşları 2019 yılının Temmuz ayında ortalama yüzde 5.90 ile 6.00 oranında artacak. Bu zamlar netlik kazanmadığından dolayı yukarıda ki tabloda gösterilmedi.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir