Gündem

Togg’un kilometre başı enerji tüketimi hesaplandı! Benzinli ve dizel araçlar yerli otomobilin yakıt maliyeti avantajı ile resmen tarihe karışacak!

Ülkemizin yerli firmalarından olan ve elektrikli araç pazarına giriş yapacağını açıkladığı günden bu yana hem vatandaşları hem de sektör temsilcilerini heyecanlandırmayı başaran Togg, yeni dönemin gelişen teknolojisine ve değişen tüketici alışkanlıklarına en iyi şekilde cevap verme yolunda ilerlemeye devam ediyor. Benzinli ve dizel araçların üretimlerinde karşılaşılan tedarik problemlerinin yeni dönemde etkilerini arttırması, maliyetlerin artması ve ilgili araç modellerinin ülke yönetimlerinin sıfır karbon hedeflerine uyum sağlayamamaları sebebi ile elektrikli otomobillerin artan pazar paylarına dahil olacağını ifade eden Togg, her geçen gün daha da büyük başarılara imza atıyor.

2018 yılından bu yana yürütmüş olduğu çalışmalar ile Türkiye’nin 61 yıldır devam eden yerli otomobil hasretini sonlandıracağını ifade eden Togg, geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirişmiş olan Gemlik Fabrikası’nda doğuştan elektrikli otomobilin seri üretimine resmen başladı. Ürün gamında 5 farklı model bulunan ve pazara ilk olarak C segment SUV model ile giriş yapacağını ifade eden Togg, “akıllı cihaz” olarak adlandırdığı yerli otomobil ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Açılış töreninde yapılan tanıtım ile satış renkleri de duyurulmuş olan yerli araç, tüketicileri heyecanlandırırken artan enerji fiyatları karşısında yerli otomobilin yakıt maliyetinin hangi seviyede olacağı merak edilmeye başlandı. Bu konuya ilişkin yapılan yeni hesaplar ise Togg’un enerji maliyetinin, benzinli ve dizel araçların yakıt maliyetlerine oran ile çok daha avantajlı olduğu bilgisine ulaştırdı.

TOGG’UN ŞARJ MALİYETİ HESAPLANDI!

Mart ayı itibari ile trafiğe çıkacak olan yerli otomobil Togg için güncel enerji fiyatları üzerinden bir şarj maliyeti hesabı yapıldı. 500 kilometrelik azami menzile sahip olan Togg’un evden ve iş yerinden şarj edilmesi durumunda tüketeceği elektriğe karşılık gelen tutarlar, tüketici ile paylaşıldı. Togg’un 90 kW’lık bataryasının dolum maliyetleri, şu şekilde hesaplandı:

  • Konuttan şarj edilmesi durumunda: 235 TL
  • İş yerinden şarj edilmesi durumunda: 400 TL

BENZİNLİ VE DİZEL ARAÇLAR NE KADAR YAKIYOR?

Benzinli ve dizel araçların 500 kilometreyi kaç TL’lik yakıt ile kat edebilecekleri de hesaplandı. Ortalama fiyatlara göre benzinli bir aracın 500 kilometrede 920 TL’lik, dizel bir aracın ise 745 TL’lik yakıt maliyetine sahip olduğu öğrenildi.

İlgili Makaleler