Ekonomi

Emekli İkramiyelerine Asgari Ücret Oranında Zam Mı Yapılacak?

Cumhuriyet Halk Partisi’nden emekli ikramiyeleri ve emekli maaşları konusunda önemli bir talep geldi. 

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım tarafından sunulan öneride emekli maaşları için belirli bir seviye öngörüldü ve o rakamın altında maaş olmaması istendi. Bunun yanında emekli ikramiyeleri, intibak yasası gibi konularda da açıklamalarda bulunan Özkan Yalım’ın bu açıklamalarını sizlerle paylaşıyoruz. 

İKRAMİYELER İÇİN YÜZDE 26 ZAM ÖNERİSİ

Özkan Yalım düzenlediği bir basın toplantısında yaptığı konuşmasında emeklilerin sorunlarına değindi. Bu konuda emekli vatandaşların dile getirdikleri sorunları değerlendirdiğini ifade eden Özkan Yalım, emeklilerin 3 ana başlıkta sorun yaşadıklarını ifade etti. 

Birinci Sorun olarak maaşlara değinen Özkan Yalım, halen asgari ücretin altında emekli maaşı olduğunu hatırlattı. 3 milyon olarak açıkladığı bu emekliler için ise CHP Milletvekili Özkan Yalım intibak yasasının çıkarılmasını istedi. 

İkinci ana başlık olarak ek gösterge konusuna değinen Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Yalım, sağlık, eğitim çalışanları, polisler ve din görevlilerine verilen 3600 ek gösterge sözünün tutulması gerektiğini söyledi. Ayrıca bu alanlardan emekli olan vatandaşların da yasanın çıkarılması olumlu etkileneceğini açıkladı. 

Üçüncü konu ise emekli ikramiyesi. Özkan Yalım yapmış olduğu açıklamasında emekli ikramiyelerin Cumhurbaşkanı maaşına ve asgari ücrete yapılan son zam oranı yüzde 26 oranında artmasını istedi. Bu şekilde ikramiyelerin en az 1260 TL ödenmesini talep etti. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir