Gündem

Turistik Doğu Eskpresi’nin ilk sefer tarihi belli oldu! Bir kişilik bilet fiyatı, dudakları uçuklattı!

Son yıllarda kış tatilleri yapmak adına yurtdışı şehirlerini değil de ülkemizin eşsiz güzelliklerine sahip olan Doğu Bölgesi’ni tercih etmeye başlayan vatandaşlar, sıklık ile Doğu Ekspresi aracılığı ile düzenlenen turlara katılım sağlamaya başladı. Muhteşem kar manzarası eşliğinde tren yolculuğu yapan ülke vatandaşlara, yabancı turistler de eşlik ederek kış turizminin canlanmasına katkıda bulundu.

Her sene Doğu Ekspresi aracılığı ile düzenlenen turların veya şahsi gezintilerin bu sene ne zaman başlayacağı sık sık araştırılırken yönetimden beklenen açıklama geldi. Bu sene tahminlerden önce yağan kar sebebi ile yolculuk tarihinin öne çekildiğini belirten yetkililer, bilet açıklamasında da bulundu. Doğu Ekspresi bilet fiyatları, duyanların ağızlarını bir karış açıkta bıraktı.

300 BİN KİŞİLİK ZİYARETÇİ HEDEFİ!

Son yıllarda kış turizmine katkısı oldukça fazla olan Doğu Ekspresi, havaların soğuması ile birlikte tekrar gündemde yer almaya başladı. Kış tatillerini Doğu Ekspresi aracılığı ile yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler, arama motorlarında sıklık ile Doğu Ekspresi’ni araştırmaya başladı.

Kars’ın Turistik Doğu Ekspresi sayesinde önemli bir turizm ivmesi kazandığına dikkat çeken Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, 2023 yılının kış sezonunda yaklaşık olarak 300 bin kişiyi ağırlamayı hedeflediklerini belirtti. 6 vagondan oluşan Doğu Ekspresi’nin 5 vagonuna ait olan biletlerinin seyahat acenteleri, kalan bir vagonunun biletlerinin ise TCDD tarafından satıldığını ifade eden Özer, şu ifadeleri kullandı: “Doğu Ekspresi ile bilet satışları online olarak TCDD üzerinden gerçekleştirilmektedir. Turistik Doğu Ekspresi’nin vagonlarının bir kısmı tur niteliği kapsamında seyahat acenteleri tarafından satın alınabilmektedir.”

SEFER TARİHİ VE BİLET FİYATI BELLİ OLDU!

Doğu Ekspresi’nin bu sene ki ilk sefer tarihi 12 Aralık 2022 olarak açıklandı. Seferin Ankara’dan başlayacağını ifade eden Özer, şu açıklamada bulundu: “2022- 2023 kış sezonu ile ilgili olarak planlamasını yapan Turistik Doğu Ekspresi 12 Aralık tarihinde ilk seferini düzenleyecek. Karın erken yağması ile birlikte seferler de erken başlayacak. Bölge, seferleri heyecan ile bekliyor.” Doğu Ekspresi bilet fiyatı, bin 300 TL olarak duyuruldu.

İlgili Makaleler