Gündem

Togg C SUV satış fiyatında önemli detay! Yerli otomobilin satış fiyatı belli oldu mu? Togg Sedan kaç TL’den satışa sunulacak?

Yedek parça maliyetine yansıyan yüksek oranlı zamların yanı sıra pandemi temelli çip krizinin de sektör üzerinde ki etkilerini arttırması hem sıfır kilometre hem de ikinci el araç fiyatlarının yüksek oranlarda zamlanmasına sebep oldu. Bu durum yeni dönemde araç sahibi olmayı planlayan vatandaşların bütçeleri dahilinde bir araç bulamamalarına sebep olurken mevcut araç sahipleri de Rusya- Ukrayna savaşından ötürü yükselen akaryakıt fiyatları karşısında çetin bir mücadele vermek durumunda kaldı.

Hem mevcut araç sahiplerini hem de potansiyel araç sahiplerini günden güne daha da dara düşüren benzinli ve dizel araçlar, yeni dönemde ülke yönetimlerinden gelen üretim kısıtlaması kararları ile gündeme gelmeye başladı. 2023 yılı itibari ile içten yanmalı motorlara sahip olan araç modellerinin üretimlerinde kısıtlamaya gidileceğini belirten üretici firmalar, rotalarını elektrikli otomobil modellerine çevirdi. İlgili modellerin pazar paylarının giderek büyümesi, uzun vadede daha karlı olduklarını da düşündürdü.

Elektrikli otomobillerin artan taleplerine yerli otomobil Togg ile farklı bir soluk getirmeye hazırlanan Türkiye, geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilmiş olan Gemlik Fabrikası ile sektörün dikkatini çekmeyi başardı. Doğuştan elektrikli olarak piyasaya sürülme hazırlığında olan Togg için üretim çalışmaları devam ederken yerli otomobilin satış fiyatı da merak konusu oldu. Yetkililerden gelen fiyat açıklamasının olup olmadığını merak eden tüketiciler ve diğer sektör temsilcileri, arama motorlarında sıklık ile sorgulamalar yapmaya devam ediyor.

TOGG’UN SATIŞ FİYATI BELLİ OLDU MU?

2030 yılına kadar 5 modelinden toplamda 1 milyon adet üretme hedefi olan Togg, yerli aracın fiyatı ile gündemden düşmemeye devam ediyor. Araç sahibi olma hayallerini Togg ile gerçekleştirmek isteyen tüketiciler, aracın satış fiyatının belli olup olmadığını merak ediyorlar.

29 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Gemlik Fabrikası açılışında Togg’un satış fiyatının da belli olması beklenirken konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg’un rekabetçi bir fiyata sahip olacağına dikkat çekti.

TOGG ORTAĞINDAN AÇIKLAMA!

Geçtiğimiz günlerde Togg’un yüzde 10’luk ÖTV dilimde yer alacağını belirten Togg ortaklarından Tuncay Özilhan, bu açıklaması ile Togg’un fiyatının en fazla 908 bin TL olacağını düşündürmüştü.

İlgili Makaleler