Ekonomi

Bakan Bilgin EYT detaylarını nihayet paylaştı! EYT yasası ve ilk maaşların yatacağı tarih resmen belli oldu!

Eylül 1999 tarihinde gelen bir sigorta kanunu sebebi ile senelerdir emekli olamayan milyonlarca vatandaş, yıllardır süren haklı kavgalarının meyvelerini toplamaya başladı. Sene başında EYT konusunun 2022 yılı içerisinde ele alınacak olduğunu müjdeleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayının başında EYT düzenleme çalışmalarının resmen başladığını bildirdi.

Yaklaşık olarak 6 milyon EYT’linin olduğunu tahmin edilirken yasa tasarısının detayları da belli olmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Meclis’te başlatılmış olan 2023 bütçe görüşmeleri kapsamında önemli açıklamalara imza atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT yasasına ilişkin ilk kez bu kadar net konuştu. Tarih açıklamasının yanı sıra ilk kez sayısal veri de paylaşan Bakan Bilgin, milyonlarca kişiyi umutlandırdı.

Bakan Bilgin’in açıklamalarından sonra Vergi Uzmanı Muhammet Bayram’dan da çarpıcı EYT açıklamaları geldi. Bayram, katılmış olduğu bir programda EYT’lilerin maaşlarına kavuşacakları tarihi resmen açıkladı.

BAKAN BİLGİN’DEN AYRINTILI EYT AÇIKLAMASI!

Geçtiğimiz günlerde Meclis’te 2023 bütçe planlamasına ilişkin görüşmeler başladı. Görüşmelere katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ülke vatandaşlarını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Merak ile beklenen ocak ayı asgari ücret zammının belirlenmesi adına aralık ayının ortasında Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nu toplayacağını belirten Bilgin, vatandaşların yüksek enflasyon karşısında mağdur edilmeyeceğine dikkat çekti.

Açıklamasında EYT konusuna da değinen Bakan Vedat Bilgin, yasa tasarısının aralık ayında Meclis’e sunulacağını bildirdi. Yaş faktörüne bakılmaması durumunda şu an prim ve sigortalılık süresini tamamlamış olan yaklaşık 1,5 milyon kişinin olduğunu belirten Bakan Bilgin, bunların yüzde 87’sinin özel sektör mensubu olduğunu ifade etti.

İLK MAAŞ TARİHİ BELLİ OLDU!

Prim ve sigortalılık sürelerini tamamlamış olmalarına rağmen senelerdir yaş faktörü sebebi ile emekli olamayan EYT’li vatandaşlar için Vergi Uzmanı Muhammet Bayram’dan da bir açıklama geldi. Bakan Bilgin’in EYT yasası için 15 Ocak tarihini vermiş olduğunu belirten Uzman Bayram, EYT’lilerin ilk maaşlarının şubat ayı içerisinde bağlanacağını ileri sürdü.

İlgili Makaleler