Kamu Haberleri

EGM 2019 En Az Lise Mezunu PÖH Alımı Yapacak Mı?

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2019 yılı içerisinde Polis Özel Harekat (PÖH) alımları yapması bekleniyor.

Alımlar içinde öncelikle Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından alım ilanına dair detayların hazırlanması, Devlet Personel Başkanlığı tarafından planlanması gerekiyor. Daha Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın onayına sunulan polis alım ilanları Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden adaylara duyuruluyor.

Peki bu süreç 2019 PÖH alımları için nasıl işleyecek? Kamuilanlari.com olarak sizler içinde değerlendirdik.

2019 PÖH ALIMLARI BEKLENİYOR

EGM tarafından geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen en az lise mezunu PÖH alımlarının 2019 yılında devam edip etmeyeceği konusu adaylar tarafından merak ediliyor. Bu konuda ne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ne de kurumlardan bir açıklama gelmedi. Bazı internet sitelerinde konulara dair iddialı açıklamalar yer alsada bu durum belirsizliğini koruyor. Bu konuda bakanlığa yoğun bir talebin olması alımların en az lise mezunu olması için adaylara umut verirken bir önceki dönemlerde yapılan alımlarda yüksek sayıda personel alımları yapılması tersi bir etken oluşturabilir düşüncesine neden oluyor. 2019 PÖH alımları için ayrıca meslek içinde yapılacağı iddiaları da var. 

ÖNCEKİ ALIMLARDA ŞARTLAR NASILDI?

PÖH alımları için önceki alımlarda aranan başvuru koşulları şunlar oldu;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

KADIN PÖH ALIMLARI DA OLACAK

2019 yılında Polis Özel Harekat alımı konusunda Kamuilanlari.com olarak değerlendirmelerimizde alımların olacağını düşünüyoruz. Bir önceki dönemlerde yapılan yüksek sayılı alımlar nedeniyle ilanın bekletildiğini ve önümüzdeki dönemlerde ilan edileceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca 2019 PÖH alımlarında kadın PÖH alımları olacağını da açıklamıştı. 

PÖH Alımlarına Dair Tüm Detaylar İçin Bizleri Takip Edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanları.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir