Gündem

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu cezaları açıkladı! Denizlispor 5- 0 mağlup sayılırken pek çok spor kulübünün görevlisine de men kararı geldi!

Futbol takımlarının ve onlara bağlı olarak kariyerlerine devam eden oyuncuların hareketlerine bağlı olarak ceza kesme yetkisi bulunan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), spor camiasını şaşkına çeviren yeni kararlara imza attı. Resmi internet sitesi üzerinden yayınlamış olduğu bildiri aracılığı ile yeni dönem cezalarına ilişkin kamuoyunu bilgilendiren PFDK, gündeme damgasını vurdu.

Tespiti yapılmış olan hatalı hareketlere ilişkin hükmünü açıklayan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, merak ile beklenen Denizlispor kararına da bildirisinde yer verdi. Kasım ayının ikinci haftasında kendi sahasında Şanlıurfaspor ile karşılaşan Denizlispor ile ilgili olarak 3 farklı ceza kararının kesinleşmiş olduğuna dikkat çeken Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu hem kulübe hem futbolcuya hem de kulüp görevlisine kestiği cezalar ile tepkilere sebep oldu.

DENİZLİSPOR HAKKINDA BEKLENEN KARAR AÇIKLANDI!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kupası’nda cezalı oyuncu oynattığı tespit edilen ve bu hareketi sebebi ile de Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevk edilen Denizlispor hakkında karar belli oldu. Resmi bir bildiri yayınlayan PFDK, Denizlispor ve ilgili cezalı oyuncusuna ilişkin vermiş olduğu kararı açıkladı.

15 Kasım 2022 tarihli 23 sayılı toplantısında almış olduğu kararları yazılı olarak açıklayan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Altaş Denizlispor Kulübünün 10 Kasım 2022 tarihinde Denizli Atatürk Stadında Şanlıurfaspor karşılaşmasında cezalı futbolcunun kadroda olmasına izin vermiş olmasından ötürü 5- 0 mağlup sayılmasına karar verildiğini açıkladı.

OYUNCULAR HAKKINDA MEN KARARI!

Denizlispor- Şanlıurfa karşılaşmasında cezalı olmasına rağmen kadroya dahil edilen Emre Furtuna isimli futbolcu hakkında da karara varan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, futbolcunun 4 resmi müsabakada forma giymekten men edildiğine dikkat çekti.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yine aynı karşılaşmada bulunan kulüp görevlisi Hikmet Olgun ile ilgili de bir kararı varmış olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Altaş Denizlispor Kulübü görevlisi Hikmet Olgun’un cezaya uymaması sebebi ile FTD’nin 50/1- c maddesi gereğince 4 resmi müsabakada yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

İlgili Makaleler