Ekonomi

Bu fiyatlara artık tadilat bile yaptırılamıyor! Vakıf Katılım Bankası 107 metrekarelik apartman dairesini 490 bin TL’den satışa sundu!

Hem altın fiyatlarından hem de döviz kurlarından etkilenerek rekor seviyelere ulaşan hammadde fiyatları, geçtiğimiz yıldan bu yana konut fiyatlarına yüksek oranlarda zamların yapılmasına sebep oldu. Bir anda 2 hatta 3 katına kadar yükselen daire fiyatları, özellikle büyükşehirlerde fahiş rakamlara ulaştı. Bu durum hem sektör temsilcilerini hem de tüketicileri doğrudan etkilerken ülke ekonomisine gayrimenkul sektöründen gelen faydanın da azalmasına yol açtı.

Uzun süredir yukarı yönlü hareketler sergileyerek zamlı konut fiyatlarına yeni zamların eklenmesine sebep olan para piyasaları ile döviz kurları, yeni dönemde konut sahibi olmak isteyen tüketicileri hayal kırıklığına uğrattı. Ek olarak bazı kötü niyetli ev sahiplerinin de pazarın fiyat ortalamasını arttırması, artık kimsenin kolay kolay ev sahibi olamamasına yol açtı. Bu durum karşısında hükümet yetkilileri devreye girerek yeni konut projeleri geliştirirken bir sebepten ötürü ilgili projelerden yararlanmayan vatandaşlar, uygun fiyatlı satılık daire arayışlarına devam etti.

Vatandaşların satılık konut ilanlarını sıklık ile sorgulamaya devam ettikleri şu günlerde Vakıf Katılım Bankası’ndan yeni bir haber geldi. Kendi ihale platformu üzerinden icralık gayrimenkul satışı gerçekleştirdiğini belirten katılım bankası, düzenlemiş olduğu son iki ihaleye ilişkin ayrıntıları paylaştı.

107 METREKARELİK APARTMAN DAİRESİ İHALESİ

Düşük kar payı ile finansman hizmeti sunarak vatandaşların nakde olan ihtiyaçlarını bir nebze olsun gidermelerini sağlayan Vakıf Katılım Bankası, konut sahibi olmak isteyen tüketiciler için de kendi platformu üzerinden yeni bir ihale düzenlediğini duyurdu. Yeni ihalesi kapsamında satışa sunmuş olduğu apartman dairesinin toplam kullanım alanını 107 metrekare olarak ölçen katılım bankası, dairenin Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ilçesinde bulunduğunu belirtti. Daire için istenen tutar ise 490 bin TL olarak açıklandı.

97 METREKARELİK APARTMAN DAİRESİ İHALESİ

Kahramanmaraş ilinin aynı bölgesinde bulunan bir icralık apartman dairesi için daha ihale düzenlediğini belirten Vakıf Katılım Bankası, ilgili ihaleye konu olan dairenin 97 metrekarelik kullanım alanına sahip olduğunu ifade etti. İhale başlangıç bedeli ise 410 bin TL olarak açıklandı.

İlgili Makaleler