Gündem

Gayrimenkul sahiplerine son çağrı! 8 gün içerisinde ödemezseniz ceza kesilecek! Emlak vergisini kimler ödemek zorunda? Emlak vergisi nereden ödenir?

Ülkemizin ve diğer ülkelerin ekonomileri adına önemli bir girdiyi oluşturan vergiler, son dönemlerde olumsuz grafiklere sahip olan ekonomi piyasaları sebebi ile ağırlaşan şartlara karşı mücadele içerisinde olan tüketicileri zor durumda bırakmaya başladı. Sunulan hizmetler ve satın alınan hizmet ürünleri karşılığında devlete ödenmesi gereken vergilerin yüksek oranlarda olması, hali hazırda darda olan vatandaşların borç yükünü daha da arttırdı.

Uzun süredir ülkemizde de uygulanan ve belirli kriterlere göre oran tespiti yapılan vergiler için 2023 zammı konusu gündemden düşmezken tüketicilere yeni bir duyuru daha yapıldı. Ülkemizde gayrimenkul sahiplerinden alınan bir vergi türü olan emlak vergisi için açıklama yapan uzmanlar, seneni son vergi taksiti için geç kalınmaması gerektiğini, aksi takdirde faiz uygulamaları ile karşı karşıya kalınacağını ve buna bağlı olarak da ödeme miktarının artacağını ifade etti

EMLAK VERGİSİNİN İKİNCİ TAKSİTİ İÇİN SON GÜNLER!

Ülke sınırları içerisinde bulunan tarla, arazi, konut, iş yeri gibi gayrimenkullerden en az birine sahip olan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren emlak vergisine ilişkin yeni bir duyuru yapıldı. Sene başında ilk taksiti alınmış olan emlak vergisi için gayrimenkul sahiplerini uyaran uzmanlar, ikinci ve son taksit ödemesi için 30 Kasım tarihine işaret etti. 8 gün içerisinde emlak vergisinin ikinci taksit ödemesini gerçekleştirmeyen tüketiciler için faiz uygulamasının devreye gireceğini belirten uzmanlar, vatandaşları bilgilendirdi.

EMLAK VERGİSİNİ KİMLER, NEREDEN ÖDEYEBİLİR?

Düzenlenen kanuna göre gayrimenkul sahibi olan tüm vatandaşlar, emlak vergisi ödemek ile yükümlülerdir. Ancak kanunda ayrıcalıklı durumlara da dikkat çekilmiş ve bazı grupların emlak vergisinden muaf oldukları belirtilmiştir. Yapılan açıklamaya göre sahip oldukları mülkten başka bir geliri bulunmayan emekliler, şehit aileleri, gaziler, dullar ve işsizler emlak vergisi ödemekten muaf tutulmuşlardır.

Yukarıda belirtilmiş olan kategorilerin içerisinde yer almayan ve emlak vergisini ödemek ile yükümlü olan tüm gayrimenkul sahipleri, taşınmazın bulunduğu belediyeye şahsen başvuru yaparak taksit ödemelerini gerçekleştirebilmektelerdir. Ayrıca PTT ve bankalar aracılığı ile emlak vergisinin taksit ödemesi gerçekleştirilebilmektedir.

İlgili Makaleler