Ekonomi

Çocuk parası nedir, kimler yararlanabilir? Kasım ayı çocuk parası ödemeleri ne zaman yapılacak? Çocuk desteğine nereden başvuru yapılır?

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ve belli kriterler çerçevesinde değerlendirildiklerinde de ekonomik açıdan dezavantajlı grupta yer alan ihtiyaç sahipleri için birbirinden farklı başlıklar altında 20’yi aşkın sosyal yardım modeli geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu sene Aile Destek Programı adını vermiş olduğu yeni hizmeti kapsamında ödemeler yapmaya devam ediyor.

Yükselen enflasyonun özellikle ihtiyaç sahiplerini zor durumda bıraktığını ve bu sebep ile desteklerin artırılmasına karar verdiğini açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda yürürlüğe koymuş olduğu Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için de destek vereceğini açıkladı. Bu kapsamda düzenli ödeme yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kasım ayı ödemelerine ilişkin bilgi verdi.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ÇOCUK DESTEĞİ KASIM 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde geliştirilmiş olan ve hali hazırda devletten yardım alan vatandaşların da başvurularına açık olan Aile Destek Programı, kasım ayında da arama motorlarında sıklık ile sorgulanan konu başlıkları arasında yer aldı. Program kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için de nakit desteği vereceğini bildiren bakanlık, kasım ayı ödemelerine ilişkin bilgi verdi.

İhtiyaç sahibi ailelere çocuk sayılarına göre değişmek ile birlikte 650 TL’ye kadar düzenli nakit yardımı yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kasım ayı ödemelerinin 8 Kasım tarihi itibari ile hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını belirtti.

ÇOCUK DESTEĞİ NEDİR, ÇOCUK DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geliştirmiş olduğu Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılan çocuk desteği, sahip olunan çocuk sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bakanlık 1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL, 4 çocuklu ailelere 550 TL ve 5 ve üzeri çocuklu ailelere 650 TL tutarında destek vermektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın söz konusu çocuk desteği hizmetine e- devlet sistemi üzerinden online olarak başvuru yapılabilmektedir. Başvurusu onaylanan ihtiyaç sahipleri, bir sonraki ay destek ödemelerinden yararlanabileceklerdir.

İlgili Makaleler