Personel Alımı

Adalet Bakanlığı’nda n KPSS’ye Girmiş Olmak Şartıyla Mütercim Alım İlanı

Adalet Bakanlığı tarafından bir ilan daha adaylara duyuruldu. Bakanlığa bağlı Personel Genel Müdürlüğü aracılığıyla duyurulan personel alım ilanında alımlarım Mütercim kadrosuna olacağı bilgisi verildi. 

3 farkı branş için yayımlanan ilanda yer alan kadro detayları şu şekilde bildirildi. 

Adalet Bakanlığı 10 mütercim alımı yapacak; alımların 7’si İngilizce, 2’si Fransızca ve 1’i ise Arapça alanlarından olacak.

MÜTERCİM ALIM İLANI

Adalet Bakanlığı Mütercim Tercüman alım ilanı için başvurular KPSS B Grubu puan sıralaması esasına göre yapılacak. KPSS puanına sahip her aday başvuru yapabilecek. Ancak alımların en yüksek puana sahip belirli sayıda ki adaylar arasından olacak. 

İlana başvuru yapabilmek için adayların Mütercim-Tercümanlık veya Çeviribilim lisans programından mezun  olmaları gerekiyor. Yabancı Dil Sınav şartınında yer aldığı alımlar için adaylardan, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YDS’nin İngilizce, Arapça veya Fransızca bölümlerinin en az birinden (A) düzeyinde puana sahip olmaları isteniyor. 

İlanda yer alan diğer koşullar ise şu şekilde; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

KPSS, YDS ve Öğrenim Şartına haiz olan adaylar Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatı’nda görevlendirilecek Mütercim Tercüman alım ilanlarına başvuru yapabilirler. Başvuru süreci 19 Temmuz tarihinde sona erecek.

İlana ulaşmak için TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir