Ekonomi

Brent petrol düşüyor: Motorinde iki gece üst üste indirim geliyor! Peşpeşe indirimler sonrası piyasalarda son durum ne oldu? 29 Kasım akaryakıt fiyatları…

Küresel piyasalarda yaşanan herhangi bir ekonomik değişiklik benzin ve motorin fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Akaryakıt fiyatlarında oluşan değişimin sebebi olarak ham petroldeki farklılık görülüyor. Kasım ayının ilk 3 haftasında benzine yönelik yapılan indirimler herkese şaşırtmıştı. Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar yakıt fiyatlarını da etkiliyor. Gözler öte yandan motorine çevriliyor.

SABAHA MOTORİN İNDİRİMİYLE BAŞLANDI! YENİ MÜJDE

Petroldeki fiyat düşüşü akaryakıt sahiplerini sevindirmeye başladı. 25 Kasım tarihinden sonra motorine iki kez indirim geldi ve bu sabah saatleri itibariyle yeni Müjde verildi. Motorinin litre fiyatı 29 Kasım sabahı 82 kuruşluk indirim sonrası 23.03’e ulaştı. Benzinin litresi ortalama 20.17 TL’den satışa sunuldu. Bu hafta benzine yönelik pompa fiyatlarında değişim henüz gözlemlenmedi.

Üstelik bu gece saatlerinde yeniden geçerli olacak motorin indirimi sonrasında vatandaşlar rahat nefes alabilecek. Bu gece yarısı geçerli olacak motorin indirimi 58 kuruş olarak belirlendi. İndirimin piyasalara yansıtılması ise 30 Kasım Çarşamba gününde gerçekleşecek. Açıklanacak son motorin indirimi sonrasında ise 5 günün ardından 2 TL’nin üzerinde motorin indirimi yapılmış olunacak.

GECE YARISI MOTORİN İNDİRİMİ SONRASI YENİ FİYATLAR (30 KASIM ÇARŞAMBA)

Brent petroldeki hareketlilik akaryakıt fiyatlarında değişkenliği beraberinde getiriyor. 25 Kasım tarihinde 95 kuruşluk indirim yapıldıktan hemen sonra geçtiğimiz gece yarısında 82 kuruşluk indirim uygulandı. Bu sabah saatlerine motorin indirimi ile başlandı. Ardından müjdeli haber yeniden geldi. Bu gece yarısı yeni bir motorin indirimi yapılacak. 58 kuruş olarak gerçekleştirilecek motorin indirimi sonrasında son 3 sefer uygulanan motorin indirimi toplamda 2.35 TL olarak yansımış olacak.

30 Kasım Çarşamba günü itibariyle geçerli olacak 58 kuruşluk motorin indirimi sonrasında güncel motorin fiyatları şu şekilde olacak:

  • İstanbul motorinin litre fiyatı 22.51 TL
  • Ankara motorinin litre fiyatı 22.63 TL
  • İzmir motorinin litre fiyatı 22.67 TL

29 KASIM SON MOTORİN GÜNCELLEMESİ SONRASI FİYATLAR

Geçtiğimiz gece yapılan motorin indirimi sonrasında bu sabah saatleri itibariyle güncel motorin fiyatları şu şekilde oldu:

  • İstanbul’da motorinin litre fiyatı 23.09 TL
  • İzmir’de motorinin litre fiyatı 23.27 TL
  • Ankara’da motorinin litre fiyatı 23.21 TL

İlgili Makaleler