Ekonomi

Hesaplarınızı kontrol edin yatmış olabilir! Esnaf kredi ödemeleri başladı: 100 milyar TL’lik kredi paketine başvuru şartları nelerdir?

Devletin esnafa ödemeleri kapsamında başlatılan kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Konu üzerine net açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanlığı gerçekleştirdi. 100 milyar TL’lik Esnaf Kredi ödemelerine yönelik çalışmalar tamamlandı. Başvuru yapan esnafın hesabına aktarılmaya başlandı.

Ekonomik olarak daha yüksek bir hedefe ulaşabilmek toplum içerisinde esnafı kalkındırabilmek için farklı dönemlerle ek destekler sunuluyor. Bankaların yetersiz kaldığı dönemlerde devlet desteği ile beraber düşük faizli krediler bir nebze olsun ferahlatıcı etki sağlıyor. Esnafa yönelik sunulan 100 milyar TL’lik kredi kapsamındaki ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlandığı açıklandı. Başvuruda bulunanlar ve şartları karşılayanlar bugün itibariyle tutarı banka hesabında bulabiliyor.

ÖDEMELER BUGÜN HESAPLARA YATIYOR!

Esnafa destek kapsamında başlatılan kredi ödemesi 100 milyar TL’yi buluyor. 60 ay vade ile geri ödenebiliyor. Aylık taksitlerle geri ödenebilecek bu tutar %7,5 faiz oranı ile de destekleniyor. Bakan Nebati konu üzerine geçtiğimiz ay net açıklamasını yapmıştır. Kapsamda sunulacak olan kredi desteğine yönelik tüm detaylar belirlendi. Geçtiğimiz ay açıklaması yapılan kredi paketine yönelik bugün hesaplara yatırılmaya başlandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati esnafa destek kapsamında yardımların devam edeceğinin sinyalini de verdi. Üretim odaklı ekonomik politika kapsamında hedefte üreticinin desteklendiği ifade edildi. Bakan Nebahati: “Cumhuriyetin 100. yılına özel Esnaf ve Sanatkara yönelik toplamda 100 milyar TL kazandıracağız” yorumunda bulundu. 60 ay vade ve %7,5 faiz oranı ile tüm esnaflar bu sistemden faydalanabilecek. Şahıs üst limiti ise şu anda 500 bin TL. Buna ek taşıt kredilerini için limit 1,5 milyon TL’ye yükseltildi.

100 MİLYAR TL ESNAF KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Esnaf kredisine başvuruda bulunmak isteyenlerin belirli şartları karşılaması gerekiyor. Bu şartlar arasında öncelikle kişinin genç girişimci olması gereklidir. İşletmenin esnaf odasına kayıtlı olması gerekir. İl ve ilçede bulunan kefalet kooperatifine gidilerek başvuruda bulunulabilir.

Yeni bir iş yeri açmak ya da işyerini yenilemek için kredi başvurusunda bulunacaklara özel olarak 1.5 milyon TL kredi paketi duyuruldu. 10 yıl vade ile geri ödenebilecek bu paketten %7,5 faiz oranı ile faydalanılabilir. Sıfır taşıt alarak işletmesinde farklı bir ortam oluşturmak isteyen kişi için ise 1.5 milyon TL kredi paketi sunuldu. 7 yıl vade ile geri ödenebilecek olan bu paket yılda %7,5 faiz oranı ile kullanılabilecek.

500 BİN TL GELENEKSEL MESLEKLERİ CANLANDIRMA KREDİSİ NEDİR?

Esnafı destekleme konusunda devletin attığı adımlar geleneksel meslek kolları ve kaybolmaya yüz tutmuş olan mesleklerde ön plana çıkarılacak. 50.000 TL’den başlayarak 500 bin TL’ye kadar faizsiz ve 5 yıl vadeli kredi kullanımı sağlanacak. Usta girişimci olan kişinin kredi kullanımında meslek koluna yönelik ustalık belgesi bulunmalıdır. Kişi kendi adına iş yeri açacaksa 500 bin TL tutarındaki krediyi 5 yıl vade ve faizsiz olarak kullanabilme fırsatını da yakalayacak.

İlgili Makaleler