Gündem

CHP’den AK Parti’ye Enflasyon Eleştirisi: Düşük Zam Vermek İçin Ayarlanır Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine dair yazılı bir açıklamada bulundu. 

Aykut Erdoğdu enflasyon rakamlarının netlik kazanması ile memur ve emekli vatandaşlara verilecek zam oranına değinirken hükümete dair sert eleştiriler yöneltti. 

CHP’DEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu enflasyon rakamlarına dair açıklamasında, enflasyon verileri sonrasında oluşan zam oranlarını hatırlattı. Bu kapsmada enflasyonun aylar sonra beklentilerin altında çıkmasını büyük tesadüf olarak nitelendiren Aydoğdu, enflasyon farkı konusuna değindi.

Enflasyonla mücadelenin normalde hayat pahalılığını önlemek içn yapıldığını söyleyen CHP Milletvekili Aydoğdu, AK Parti’nin enflasyonla mücadeleyi daha düşük zam vermek için yaptığını söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun Zam Açıklaması

“Ne kadar düşük enflasyon, o kadar az enflasyon farkı demek. Enflasyonla mücadele hayat pahalılığını önlemek için yapılır ama AKP yönetimindeki Türkiye’de ise ücretlere düşük zam vermek için ayarlanır oldu. Gıda enflasyonu aylık bazda düşerken, geçen yılın aynı dönemine göre birçok temel gıda üründe fiyatlar el yakıyor. Ama ücretlere yapılan zam yüzde 5-6.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir