Ekonomi

Bakanlık dar gelirli ailelere çağrıda bulundu: 2.500 TL’ye kadar doğal desteğinden yararlanılabilir! Online başvuru nasıl yapılır? Online Link…

Devletin sosyal devlet anlayışı ile dar gelirli vatandaşlara sunduğu desteklere bu yıl bir yenisi daha eklendi. Isınma desteği kapsamında uygulanan kömür yardımının dışında doğalgaz desteği de verilmeye başlandı. Ekim ayı itibariyle alınan başvurular Kasım ayında ilk ödemelerle devam ettirildi. Henüz başvuruda bulunmamış vatandaşlar içinde çağrı yapıldı.

Kış aylarının etkisini henüz hissettirmeye başladığı dönemde doğalgaz faturalarının etkisi aylık kazancı maddi olarak zorluyor. Bu nedenle devletin başlattığı doğalgaz destek kampanyası vatandaşları bir nebze olsun rahatlatıyor. Online başvuru sonrasında en geç 1 ay içerisinde sonuçlanan destek ödemeleri fatura ibrazı yöntemi ile alınmaya başlanıyor.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMESİ ONLİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi aileleri doğalgaz destek yardımı yapılıyor. Hane içerisinde yaşayan kişi sayısı üzerinden ödenen yardımın yılda 3 kez uygulanması kararı verildi. Başvuru yapıldıktan sonra başvuru sonucuna yönelik takip aşamaları e-devlet platformu üzerinden sağlanabiliyor.

Doğalgaz destek başvurusu yapmak isteyenlerin online platform üzerinden başvuru kaydını iletebileceği gibi en yakındaki “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına” giderek bizzat başvuru yapması da mümkündür. Online doğalgaz destek başvurusu yapmak isteyenlerin ise şu adımları takip etmesi gerekiyor:

  • turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır.
  • TC kimlik numarası ve kişisel şifre ile sisteme girilir.
  • “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” sayfasına geçilir.
  • Alt kategorilerde yer alan “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” alanına tıklanır.
  • Açılan sayfayı içerisinde “Yeni Başvuru” tuşuna basılır.
  • Bilgilendirici metin okunduktan sonra “Kabul ve Beyan Ediyorum” tuşuna basılır ve “Başvur” alanı işaretlenir.
  • Son aşamada kişisel bilgiler dışında kişinin ailesine ait bilgiler ve gelir bilgileri doldurulduktan sonra başvuru işlemi tamamlanır.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? ÖDEME TUTARI NE KADAR OLDU?

Doğalgaz tüketim desteğinden faydalanmak isteyenlerin belirli şartları karşılaması gerekiyor. Aranan şartlar arasında ise şunlar yer alıyor:

  • Başvuruda bulunacak olan kişinin TC vatandaşı olması
  • Mesken türü doğalgaz aboneliğine sahip olması
  • Doğalgaz arzı bulunan ilçede ikamet etmesi
  • Doğalgaz aboneliğinin ön ödemeli ya da sayaca bağlı olması

Destek kapsamında ödenecek olan doğalgaz yardım bedeli 900 TL ile 2.500 TL arasında değişiyor. Maddi durum ve ısıl harita göz önünde bulundurularak net bir rakam belirleniyor. Bir sonraki destek ödemesinin ne zaman yatacağına dair henüz bilgi paylaşımında bulunulmadı. Son olarak Kasım ayı içerisinde başvuruda bulunan ve onay alan tüm ailelere ödeme yapıldı.

İlgili Makaleler