Ekonomi

635 TL, Yüzde 26, Enflasyon Oranında Zam Derken Taşeron İşçiler Unutuldu

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçiler Ocak ayında almış oldukları yüzde 4’lük maaş zammı ile kaldılar. Bu konuda hem hükümet hemde muhalefet kanadından önemli açıklamalar gelsede konuya ilişkin somut adım atılmadı. 

Peki kamu gündeminin son dönemlerde ele almadığı taşeron işçilere zam konusu yeniden gündeme gelir mi?

KADROLU TAŞERON İŞÇİLER UNUTULDU

Kamu kurumlarında ve belediye bünyesinde çalışan işçilerin çok önemli bir kısmı KHK ile kadroya alınmıştı. Bu kapsamda 100 bin çalışanın bulunduğu bir kesim ise kadrolara alınmamıştı. 

Kadroya alınmayan işçiler kadro beklerken kadroya alınan işçilerin en önemli sorunu ise maaş zammı oldu. Ocak 2019’da asgari ücrete yapılan yüzde 26’lık zamla umutlanan işçilere toplu sözleşme kapsamında sadece yüzde 4 zam alabildiler. 

Bunun dışında yapılacak zamların kurumların inisiyatifinde olduğunun açıklanmasıyla bazı belediye başkanlıkları önemli adımlar atmışlardı. Bu çerçevede bazı belediyeler bünyelerinde çalışan işçilere yüzde 26 oranında zam, 635 TL direkt zam, yüzde 45 zam gibi kararlar almışlardı. 

Ancak her belediye ve neredeyse hiçbir kamu kurumu bu atılan adımları izlemedi. Öyle ki zam alabilen işçi sayısı zam alamayan işçi sayısının çok küçük bir kısmını oluşturdu. Halen zam alamayan ve enflasyon oranları karşısında maaşları eriyen taşeron işçiler ise bu konuda müjdeli haber beklemeyi devam ediyorlar. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir