Gündem

Uzmanlar uyardı! Kart dolandırıcılığına devleti de karıştırdılar: O mesaja tıklamadan önce bir kez daha düşünün!

Günümüz sahtekarlarının yeni dolandırıcılık tekniği herkesin ağzını açık bıraktı. Vatandaşı tuzağı çekerek dolandırmak isteyenler devletin resmi kanalını kullanarak hesaptaki tüm parayı ele geçirebiliyor. Uzmanlar uyarıyor: “O mesaja dikkat edin!”

Dolandırıcıların yeni sistemi vatandaşı şaşırttı! Tüketici Hakları Derneği Başkanı Bozüyük ile Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı; “Dikkat!” diyerek uyardı. Devletin resmi kanalı olan e-devlet aracılığı ile vatandaşlara mesaj göndererek sistematik dolandırıcılık uygulanıyor.

TUZAK OLARAK KULLANILAN MESAJ İFŞA EDİLDİ!

Şebeke halinde örgütlenerek vatandaşın var olan parasını tamamıyla boşaltıp hesabına el koyan bu tarz suç makineleri gittikçe çoğalıyor. Piyasada alım gücü zorlaşıyor. Vatandaşlar için yaşamak daha zor hale geliyor. Alın terini hiçe sayıp insanları dolandırarak banka hesaplarına ve kredi kartlarına ulaşan insanların sayısı da gittikçe artıyor. Kolay para kazanabilmenin yolunu bulmak için farklı yöntemlere başvuran dolandırıcıların hedefinde Tüketici Hakları Derneği Başkanını dahi şaşırtacak bir yöntem yer alıyor.

O tuzak mesajda: “E-devlet’te adınıza tanımlanmış 6.280 TL kredi aidatınız bulunuyor. Tıklayın ve sisteme giriş yapın” yazıyor. Bu şekilde gönderilen mesaj tuzak olarak kullanılıyor. Uzmanlar özellikle bu tarz mesajlara karşı “Tıklamadan önce bir kez daha düşünün!” diyerek vatandaşları sağduyulu olmaya davet ediyor.

DİKKAT! TEK TUŞLA TÜM BANKA HESABINIZI BOŞALTABİLİRLER!

Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı: “Her an her dakika farklı bir yöntem bulup tüketicileri yanıltıyor ve dolandırmanın yolunu buluyorlar. Verilen linklere asla girmeyin! Size ait tüm bilgilere bir anda ulaşıp tüm hesabınızı boşaltabilirler!” diyerek dikkatli olunması gerektiğini ifade ederek  bir kez daha çağrıda bulundu. Tuzak mesaj yolu ile kişinin banka hesabını ele geçiren kişiler yeni değil fakat devleti de işe karıştırarak sistematik bir suç alanı oluşturulması farklı bir boyutu beraberinde getiriyor.

Geçtiğimiz yıl e-mail adreslerine ve telefonlara gönderilen linkler nedeni ile mağdur olan kişilerin sayısı azımsanmayacak kadar fazlaydı. Uzmanlar, özellikle 05++ ile ya da 0850++ ile başlayan numaralardan gönderilen linklere dikkat edin! uyarısında bulunuyor. İnsanları cezbedebilmek ve dikkatlerini çekebilmek için: “Günlük maaşınız tanımlandı.”, “800 TL ve 5000 TL arası almak isteyenler bana ulaşın” gibi farklı mesajlar ile link paylaşımlarından dolayı insanların hayatları bir anda kararabiliyor. Buna benzeyen bir yöntem kripto para uygulamaları aracılığı ile de yapılmıştı. Bir başka yöntemi ise “Oyun oyna ve +++ miktar elmas kazan” gibi daha çok çocuklara ve öğrencilere yönelik sahtekarlık faaliyetleri kol geziyor. Uzmanlar özellikle uyarıda bulunuyor: “Kolay para ya da bedava oyun pulu kazanmayı teklif eden bu tarz mesajlara itibar etmeyin!”

İlgili Makaleler