Magazin

Altın kelebek ödül töreni dün akşam gerçekleşti! Ödüller sahiplerini buldu: En iyilerin yer aldığı gecede neler yaşandı, kimler ödüle layık görüldü!

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen altın kelebek ödülleri bu yıl 48.’si ile yeniden kapısını aralıyor.2022 yılında aday gösterilen kişiler net olarak belirlenmişti. Şimdi ise sıra ödülü sahiplerine teslim etmeye geldi. Dün akşam 48. si gerçekleşen Pantene altın kelebek ödülleri görkemli bir açılışla 2022 yılına damga vurdu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda halk oylaması ve jürilerin değerlendirmesi ile bu yılın kazananları belirlendi. Kırmızı halıda boy gösteren ünlüler törende heyecanlarını gizleyemedi.

TÖREN HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA GERÇEKLEŞTİ? SUNUCULAR KİM OLDU?

4 Aralık 2022 Pazar günü saat 19.00’da gerçekleşen Pantene ödül töreninde her yıl sunucu değişiyor. Açılış konuşmasını yaparak ödülleri kazananlara edecek olan isimlerde şaşırttı. Ödül törenine katılanların ödüllerini almak üzere tek tek takdim eden ünlü manken ve oyuncu Çağla Şikel ile oyuncu Cem Davran oldu.

Dün gece gerçekleştirilen ödül töreni Zorlu PSM AVM’de gerçekleşti. Aynı anda naklen canlı yayın ile Kanal D ve TV2 kanallarında tören süreci detayları ile ekrana yansıtıldı.

2022 ALTIN KELEBEK ÖDÜLLERİ JÜRİ ÜYELERİ KİMDİ?

Altın kelebek ödül törenlerinin bu yılki jürisi merak ediliyordu. Jüri üyeliğinde ünlü sanatçılar, müzisyenler ve tiyatro oyuncuları da dikkat çekti. Altın kelebek ödül töreninin jüri üyeliğinde Erol Evgin, Faruk Bayhan, Nevra Serezli, Ersay Üner, Bengü ve Simge yer aldı. Jüride yer alan Hürriyet gazetesi ekibi üyeleri Ömür Gedik, Savaş Özbey, Orkun, Selim Akçin, Onur Baştürk ve Hakan Gencede yer aldı.

2022 ALTIN KELEBEK ÖDÜLLERİ AÇILIŞI VE YILDIZI PARLAYANLAR

2022 yılı altın kelebek ödül töreninin kazananları bu yıl en iyileri arasında seçildi. Ödül töreninde sahne performansı ve şovları ile dikkat çeken isimler arasında Sefo ilk açılışı gerçekleştirdi. Ardından bir dönemin popüler müzik grubu İzel Çelik Ercan sahnede yer aldı. Sevenlerini yeniden maziye götürdü.

Parlayanlar kategorisinde Özgü Kaya, Taro Emir Tekin, Su Burcu Yazgı Coşkun ve Nilsu Berfin Aktaş ön plana çıktı. Jüri oylaması ve halkın seçimi ile yeni dönemin genç oyuncu kategorisinde olan bu isimler geceye damgasını vuran yıldızı parlayan oyuncular arasındaydı.

YARGI DİZİSİ TÜM ÖDÜLLERİ TOPLADI!

En iyi kadın oyuncu kategorisinde Yargı dizisinde başrolü oynayan Pınar Deniz ile en iyi erkek oyuncu kategorisinde aynı dizide başrolü oynadığı Kaan Urgancıoğlu seçildi. Yılın en iyi dizisi Yargı seçildi.

En iyi komedyen kadın kategorisinde Ezgi Mola Erşan kuneri isimli film ile Altınyıldız kelebek ödüllerine layık görüldü. En iyi erkek komedyen oyuncu ise Gibi isimli komedi programında başrolü oynayan Feyyaz Yiğit yer aldı. Yılın en iyi komedi dizisi Gibi seçildi.

GÜNDÜZ KUŞAĞINDA MÜGE ANLI GÖZ DOLDURDU! EN İYİ ŞARKICILAR…

Hafta içi gündüz kuşağı programlarında en iyi kadın oyuncu ve programı Müge Anlı ve tatlı sert seçildi. Müge Anlı’ya ödülü verildi. Yaşam boyu başarı ödülü Emel Sayın’a verildi. En iyi erkek şarkıcı bu yıl Edis seçildi. En iyi kadın şarkıcı ise Zeynep Bastık oldu. En iyi erkek sunucu ödülünü Kim Milyoner yarışmasını yöneten Kenan İmirzalıoğlu seçildi. En iyi fantezi müzik kadın şarkıcısı Ebru Yaşaroğlu en iyi erkek şarkıcı arabesk fantezi türünde Bilal Sonses seçildi.

EN İYİ ÇOCUK DİZİ OYUNCULARI VE YOUTUBERLAR KİM OLDU?

Çocuk kategorisinde bu yıl Bir Küçük Gün Işığı dizisinin karakteri Azra Aksu oldu. En iyi internet dizisi Dünya ile Benim Aramda seçildi. 2022 yılının en iyi yönetmeni Yargı dizisine can veren Ali Bilgin oldu. En iyi senarist yine aynı dizide Sema Ergenekon oldu. En iyi influencer ve youtuber ödülü Ne Oluya Ya? kanalı ile Ceyda Kasabalı ve Fırat Albayram’a verildi. En iyi dijital içerik ödülü ise Konuşanlar isimli yapımı canlandıran Hasan Can Kaya’ya verildi. En iyi çift dizisi olarak Kardeşlerim dizisindeki Onur Seyit Yran ile Su Burcu Yazgı Coşkun seçildi.

MASTERCHEF ÖDÜLÜ TOPLADI! YIL İÇİNDE VEFAT EDENLER ANILDI!

Uzun bir süredir TV8’de ekranlara gelen Masterchef yarışması 2022’nin en iyi yarışması seçildi. Şefler sahneye gelerek ödülü aldı. En iyi magazin programı Müge ve Gülşen’le 2 sayfa seçilirken en iyi başarı ödülü Şarkılar Bizi Söyler yarışması Polat Yağcı’ya verildi. En iyi romantik komedi dizisi Aşk Mantık İntikam seçilirken, en iyi kadın oyuncu Seversin isimli dizideki İlayda Alişan oldu. En iyi romantik komedi dizi erkek oyuncusu Seversin dizisindeki Burak Yörük oldu. En iyi Halk müziği erkek şarkıcısı Resul Dindar, kadın şarkıcısı Şevval Sam seçildi. En iyi rapçi Sefo, en iyi spor programı ise Rıdvan Dilmen ile Murat Kosova’nın Yüzde 100 Futbol isimli programı seçildi. 2022’nin en iyi müzik grubu Dedublüman seçildi.

Ödül töreninin sonuna doğru 2022 yılı içerisinde sanat dünyasında hayata veda eden isimler fotoğrafları ile beraber yeniden anıldı. Sanat, spor, müzik, tiyatro, seslendirme, sunuculuk ve benzeri farklı kategorilerde kendini kanıtlamış ve ön plana çıkmış isimler tek tek anıldı.

İlgili Makaleler