Gündem

Rüya ekip 8 günlük ay seyahatine hazır! Japon girişimci Yusaku Maezawa K-Pop yıldızlarını topladı: Ekipteki diğer ünlü isimler kimdi?

Japon milyarder kimsenin cesaret edemediği o projeye ilk adımını attı. Filmlere konu olacak ve yıllar sonra dahi konuşulmaya devam edecek bu projede sanat dünyasından popüler pek çok isim ve spor dünyasında ün yapmış isimler yer alacak.

Japon milyarder Yusaku Maezawa herkesi şaşırtan ve kimsenin aklına dahi gelmeyecek bir projeye adım attı. Projenin destekçisi ise Elon Musk oluyor. Milyarder Yusaku Maezawa, Elon Musk tarafından üretilmiş Spacex roketini kullanarak popüler isimleri aya göndermeye hazırlanıyor. Dünyanın popüler zenginlerinden olan Elon Musk ve onu takip eden Jeff Bezos kendilerine özel tesis ettikleri uzay şirketi üzerinden belirli dönemlerde ay’a seyahat düzenliyor. Bu etkinlikte onların da katkısı büyük olacak.

EKİPTE SEVİLEN ÜNLÜ İSİMLER YER ALACAK!

Projenin adı belli oldu. Dearmoon Crew Türkçe karşılığı “Sevgili ay ekibi”. Ekibin 8 kişiden oluşmasına dikkat edildi. Güney Kore’de popüler hale gelmiş K-popçular, Youtuberlar, yönetmen, sanatçı ve fotoğrafçılar yer alıyor. Bu gruba eşlik edecek sportif aktiviteleri ile ön plana çıkan kayakçı ve dansçılar yedek listede yerini aldı.

Milyarder Maezawa’nın bu sıra dışı projesi geçtiğimiz yıl bir fikir ile gündeme gelmişti. Uluslararası Uzay istasyonuna seyahat etme kararı alan milyarder yeni projesini yavaş yavaş ekibi ile beraber internet üzerinden halka duyurdu. YouTube’da buna göre bir video paylaşımı da yaptı. İşte o 8 kişi:

  • Youtuber Tim Dodd
  • Güney Koreli K-pop sanatçısı TOP
  • Hintli Dev Joshi
  • İrlandalı Fotoğrafçı Rhiannon Adam
  • Yönetmen Brandon Hall
  • DJ Steve Aoki
  • Çek’li yıldız Yemi AD
  • İngiliz fotoğrafçı Karim Iliya

Yedekler:

  • Japon dansçı Miyu
  • ABD’li kayakçı Kaitlyn Farrington

BU YOLCULUK NASIL AKLINA GELDİ?

Çoğu insanın aklındaki soru böyle bir projeye başlamasının sebebi neydi? Buna cevaben şu sözleri paylaştı: “Yapılacak bu yolculuk ile beraber edinilecek bu farklı deneyimi insanlığa katkı amacıyla sunmaktayım” yorumunda bulundu. Uzun bir süredir hazırlıkları süren Spacex aracılığı ile aya seyahat gerçekleştirilecek biletler satın alındı bile. Seyahatin 8 gün sürmesi planlandı.

8 kişilik ekip içerisinde yer alan isimler ilk 3 gün ayın çevresini keşfetmekte kullanacak. Uzun bir süredir hayali kurulan bu seyahat roket üzerinde yapılan deneyler nedeniyle gecikmişti. 2023 yılında bu deneyimin yaşanması bekleniyor.

İlgili Makaleler