Gündem

Bakanlık dev kadrolu işe alım başvurusunu duyurdu: Cumhuriyetin 100.yılına özel 2000 kadrolu personel alınacak!

Hazine ve Maliye bakanı Nurettin Nebati 2023 yılında kadroya geçirilecek 2000 kontenjanlı personel başvurusunu duyurdu. Şubat ayı itibariyle yapılacak alımlarda aranan şartlar ve başvuru sürecine dair detaylar belli oldu.

Yeni yıla günler kala Bakanlık tarafından Gelir Uzman yardımcısı alımı başvurusu duyuruldu. “2000 kişilik kadro açıldı” müjdesi de verildi. Hazine ve Maliye bakanı Nurettin Nebati tarafından sosyal medya hesabı üzerinden başvuruya yönelik paylaşım yapıldı.

MÜJDEYİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Cumhuriyetin 100. yılına yönelik 2000 kişilik gelir uzman yardımcısı kadrosunu açıkladı. Bakan müjdeyi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Bakanlığın yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verildi: “Cumhuriyetin 100. yılına özel ekonomik hedefteki başarıyı tamamlayacak yeni çalışma arkadaşlarımızı kadroya almak istiyoruz. Bu kapsamda Şubat ayı itibariyle Gelir Uzman yardımcısı alımı için 2000 kişilik kadro ayrıldığını da müjdeliyoruz” dedi.

Başvuru sürecine dair detaylar araştırılmaya başlandı. 2000 farklı kadronun ülkenin farklı illerine dağıtıldığı biliniyor. Her bir il için farklı sayılarda kadro sunuluyor. Adaylara başvuru sürecinde en fazla 5 il tercih etme fırsatı sunulacaktır. Her ilde sınava katılma şartları usule göre değişebilir. Kadro sayısının 5 katından fazla olduğu anda KPSSP48 puan türü üzerinden değerlendirme yapılır.

2 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU VE SINAVA DAİR BİLGİLER

Hazine ve Maliye Bakanlığında gelir uzman yardımcısı kadrosunda çalışmak isteyenlerin sınava giriş tarihi belli oldu. 19 Şubat 2023 Pazar günü saat 10.00’da yapılacak sınav için sınav yeri olarak Ankara belirlendi. Sınava girmek için tüm şartları karşılayanlar isimleri ile Bakanlığın resmi internet sitesi olan www.gib.gov.tr adresi üzerinden duyurulacaktır. Sınava 10 gün kala paylaşım yapılacaktır.

Gelir Uzmanlığı yardımcısı kadrosunda faaliyette bulunmak isteyenlerin belirli şartları karşılaması gerekiyor. Aranan şartlar arasında ise şunlar yer alıyor:

  • Devlet memurlarının 48. maddesinde belirlenmiş yükümlülükleri karşılamak
  • 4 yıllık lisans eğitimi veren işletme siyasal bilgiler, iktisat, hukuk, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak
  • 35 yaşını doldurmamış olmak
  • Görevi yapmaya engel olacak bir sağlık problemi bulunmamak
  • KPSS 2021 ve 2022 sınavından P48 türü ile 70 ve üzerinde puan almış olmak
  • Başvurularını yapanlar ancak değerlendirmeye alınacaktır.

2 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUCU

Sınava girmek isteyenlerin başvurusu 10 Ocak 2023 Salı günü itibariyle alınmaya başlayacaktır. 19 Ocak 2023 Perşembe günü ise sona erecektir. Adayların başvuru yapabilmeleri için online sistem açık hale getirilecektir. Posta yoluyla ya da elden yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Sınav başvurusu için https://sınav.gib.com.tr adresine giriş yapılması gerekiyor. Sınava katılmaya hak kazanan tüm adaylar yazılı sınavdan sonra sözlü sınava olacaktır. Sözlü sınav tarihi, sözlü sınavın yeri ve başarılı olanların açıklanması www.gib.gov.tr adresi üzerinden duyurulacaktır.

İlgili Makaleler