Gündem

Akıllı cihaz üretiminde yeni bir devir başlıyor! Huawei ve Oppo el sıkıştı: Hizmette kalite artacak!

Türkiye’de en çok satışı yapılan son dönemlerin popüler şirketleri Huawei ve Oppo yepyeni bir anlaşmaya imza atıyor. İki farklı şirket hizmet gücünü arttırabilmek için ortaklık yapmaya başlayacak. Geçtiğimiz günlerde imzalanan lisans anlaşması ile bu ortaklığı resmi olarak başlatmış oldular.

ÇAPRAZ LİSANS SÖZLEŞMESİ İMZALANDI!

Huawei firması uzun bir süredir kendi gücünü ispat edemiyordu. 2019 yılında Amerika tarafından ambargo faaliyetleri nedeniyle durağan bir seviyeye ulaşmıştı. Hizmette var olan gücünü ortaya koyarak çalışmalarını daha yükseltebilmek için yeniliğe adım atıyor. Oppo ile gücünü birleştirme kararı aldı.

Yapılan açıklamada BTK adı altında uzun süredir faaliyetlerini sürdüren Oppo Çinli bir şirket olan Huawei ile anlaşma imzalıyor. Bu anlaşma içerisinde ses ve video kodekleri, 5G teknolojisi ile wi-fi çekim gücü yönünde kapsayıcı bir sözleşme sağlandı. Teknik olarak ticaret dilinde çapraz lisans adı verilen her iki firmanın birikimlerini paylaşabileceği bir insan sözleşmesi imzalanmış oldu.

HUAWEİ TEKNİK BİLGİSİNİ KONUŞTURACAK!

Anlaşma şartları ilginçti. Oppo Huawei için teknik olarak bilgi sunacak. Oppo’nun bugüne kadar geliştirdiği cihazları bakıldığında özellikle ses ve video anlamında tekniği ön planda ve yaratıcı bulunuyor. Bu tecrübeden Huawei’nin faydalanacağı söyleniyor. Huawei’nin yapılan bu anlaşma ile 5G teknolojisini Çin dışında farklı bir şirketin kullanmasına fırsat sunacağı anlamına geliyor.

Ekonomik olarak da büyük bir katkı sunacak. Kısa bir süre önce Almanya’dan aldığı destek de bu farkı ortaya koydu. Özellikle Amerika’nın Huawei kara listeye aldığı dönemden sonraki süreçte telekomünikasyona yönelik bazı ekipmanları kullanmama kararı vermişti. Ancak Almanya Huawei şirketini yasaklamaktan uzak duruyor. Sadece bu süreçte bu ürünleri inceleyerek ülke içerisinde satışa sunma fikrini benimsiyor.

İlgili Makaleler