Ekonomi

Öğrenciye düzenli 3.300 TL ödenecek! KYK burs/kredi ödemeleri 1.250 TL oldu! KYK barınma desteği rekor seviyede artırıldı!

Kabine toplantısı yapıldı. Toplantı sonrasında başarılı olan öğrencilere yönelik destek ödemesi yapılması kararı verildi. Sosyal yardım şartlarını karşılayan tüm hanelere devlet okullarında okuyan öğrencinin başarı durumlarına göre aylık destek verilmesi kararı verildi. Başarı Teşvik Programı kapsamında gerçekleştirilen son toplantı sonrası KYK burs ücretleri de artırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde son kabine toplantısını gerçekleştirdi. Konuşmada özellikle gençler yer alıyordu. Bugüne kadar yapılmamış yeni bir hamle denendi. Başarılı olan öğrencilerin düzenli destekten faydalanabilecekleri burs bağlama imkanı sunuldu. Sosyal yardım alma hakkı bulunan tüm ailelerin çocuklarına yönelik devlet okullarında okuma şartı ile nakdi destek yardımı yapılacak.

OKUL TEŞVİKLİ SANAT VE SPOR AKTİVİTELERİNE DEVLET DESTEĞİ GELDİ!

Başarı Teşvik Programı altında sunulacak bu yardım dünya sıralamasında ilk 500’e giren üniversitelerde yer alan öğrencilere verilecek. Başarı sahibi olan öğrenciler dereceye girdiklerinde asgari ücretin %60’ına kadar destek alabilecek. Bu oran 3.300 TL’ye denk geliyor. Devletin bu desteği düzenli olarak ödemesi bekleniyor.

Kabine toplantısı sonrasında yüksek öğretim öğrencilerine de müjde verildi. Şu anda net asgari ücret tutarı olan 5.500 TL üzerinden desteğin verileceği de bildirildi. YÖK tarafından belirlenmiş İlk 500 üniversiteye giren öğrenciler devletin desteğinden faydalanabilecek. Bu desteklere ek olarak merkezi sınavlar, sanat, yarışları sportif aktivitelere yönelik katılım sağlayan tüm öğrencilerin ihtiyaçları da devlet tarafından karşılanacak. bunun için ek 1,5 milyar TL’lik bütçe ayrıldı.

ÖĞRENCİ BURSLARI NE KADAR OLDU? KYK YURDU BARINMA YARDIMI DA YÜKSELTİLDİ!

Konuşulan konuların odağında öğrenci burs miktarları da yer alıyordu. Burs ve kredi alma hakkı kazanan lisans ve yüksek lisans öğrencileri için ödenen burs miktarı artırıldı. Müjde olarak duyuruldu. 2022 yılında 850 TL olan lisans bursu 1.250 TL’ye çıkarıldı. Yüksek lisans öğrencileri için bu rakam 2.500 TL doktor öğrencileri için ise 3.750 TL’ye çıkarıldı

Devlet yurdunda kalan öğrencilere de müjde verildi. Devlet yurtlarında kalan öğrencilere sunulan aylık 750 TL barınma yardımına 1.050 TL eklenerek 1.800 TL’ye yükseltildi.

İlgili Makaleler