Gündem

İSPARK Kapalı ve açık otopark ücretlerine zam geldi: 2023 Ocak otopark ücreti ne kadar oldu?

Yeni yıla sayılı günler kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi otopark hizmetlerine yönelik aldığı yeni kararı açıkladı. Açık ve kapalı otoparklara yönelik ödenen ücretlerde yeni bir zam uygulanma kararına varıldı. Bu yeni tarifeler yeni yıl başlangıcı itibariyle geçerli olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinden geçerek kabul edilen İSPARK otopark ücretlerinde %60 zam yapılma kararı alındı. Bu karar kapalı ve açık katlı otoparklarda geçerliliğini koruyacak %60 zam var olan rakam üzerine eklenerek yeni tarifeyi oluşturacak.

ALINAN KARAR YENİDEN REVİZE EDİLDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aralık ayına ait 4.oturumunu gerçekleştirdiği son toplantısını belediye binasında tamamlandı. Mecliste 2023 yılındaki tarifelere yönelik yeni teklifler de yer alıyordu. Alınan karar üzere İSPARK otopark ücretleri makul bir sonuca bağlandı.

Yapılan toplantıda İSPARK yönetimi otopark ücretleri için %100 zam talep etti. Fakat komisyon bu teklife karşı çıktı. Rakam yeniden revize edildi ve %60 oranı üzerinde karar kılındı.

AÇIK VE KAPALI OTOPARK ÜCRETİ İLÇELERE GÖRE NE KADAR OLDU?

İBB yönetimi tarafından alınan bu yeni karar açık ve kapalı otopark alanlarında İstanbul’un belirli semtlerinde bulunan halen ücretli olarak uygulaması devam eden bölgelere yönelik yapılacak. Bu ilçeler arasında Beşiktaş, Fatih, Üsküdar, Ataşehir, Kadıköy, Bahçelievler, Kartal, Eyüp, Sultan, Pendik, Tuzla, Ümraniye, Güngören, Zeytinburnu, Sarıyer, Kağıthane, Bayrampaşa, Beykoz, Şişli ve Beyoğlu yer alıyor.

Sayılı bölgelerdeki kapalı ve açık otopark alanlarında bulunan araçların bir saatlik ücreti 17,50 TL idi. 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla bu rakam 28 TL’ye yükseltildi. Yol kenarında otopark olarak kullanılan araçların bir saatlik ücretleri ise 18 TL iken 28 TL’ye çıkarılmış olundu.

YOL KENARI PARK ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Kapalı ve açık otopark alanlarında yol kenarı adı verilen bölgelerdeki otopark bölge kısımlarında sayılı ilçelere yönelik ödenen bir saatlik park ücreti 12.50 TL’den 20 TL’ye yükseltildi. Bu bölgeler arasında şuralar yer alıyor: Beylikdüzü, Çatalca, Bağcılar, Arnavutköy, Adalar, Çekmeköy, Esenyurt, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Silivri, Sultangazi, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Çatalca, Başakşehir ilçeleri yer alıyor.

İSPARK‘ın taksi durakları için giriş ve çıkış tarifeleri de değiştirildi. 5,50 TL’den 8 TL’ye yükseldi. Bir gün boyunca bekletilecek araçlar için bu rakam 21 TL iken 33 TL’ye ulaştı. Maddeler halinde verilmiş olan tüm rakamlar 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerliliğini koruyacak.

İlgili Makaleler